MILOŠEVIĆ- MATEMATIKA ZA PRVI OSNOVNE KAŽE: "Srbi u Beranama u dvotrećinskoj većini glasali za komuniste raznih boja"

11:11

Crna Gora 0

"Berane su srpska sredina i izbori u tom gradu odražavaju trenutne srpske političke simpatije u Crnoj Gori. I po onome kako su stranke prošle u Beranama može se zaključiti da Srbi u Crnoj Gori nijesu još ni krenuli u projekat samoosvješćivanja!," kazao je Ivan Milošević, generalni sekretar Udruženja novinara Crne Gore.

MILOŠEVIĆ- MATEMATIKA ZA PRVI OSNOVNE KAŽE: "Srbi u Beranama u dvotrećinskoj većini glasali za komuniste raznih boja"
Printscreen/Youtube

"Naprotiv, još uvijek su u snažnom zagrljaju komunizma, dave se u njegovom blatu i čak pokušavaju da ga pošto-poto vrate u život i regenerišu na svakom koraku. Ukoliko je Srbima u Crnoj Gori, po mjeri Berana, najbolji izbor SNP, onda su obrali bostan i nema čemu dobrom da se nadaju! Ukoliko im je prioritetna stranka SNP, onda je dobrom dijelu Srba u glavi još uvijek Neretva i Sutjeska, Tito i Staljin, Kumrovac i Titova štafeta! Gdje će da završe sa svim tim, Bog te pita, a i on se češka po glavi i ne može da se načudi ko se to Beranama šeta i osvaja srpske, valjda srpske, glasove!


Matematika za prvi osnovne kaže da su Srbi u Beranama u dvotrećinskoj većini za komuniste raznih boja. Od SNP-a preko Demokrata, pa sve do DPS-a. Te stranke koje se ubiše od zaklinjanja u komunizam u Beranama su čak osvojili 60 odsto glasova! Jadi vas ubili Srbi, imate li oči da vidite, znate li da čitate nešto više od Titovih i Kardeljevih sabranih djela? Sav mozak ili dobar dio njega vam je popio SNP, tvrdokorna komunistička stranka, odnosno družba Boška Buha, Mirka i Slavka, Koče i Save i ostalih komunista. I sa njima u snovima hoće da grade novo Berane, crnogorsko Srpstvo i evropski imidž! Sa đavolom (komunizmom) i dalje tikve sade! BRUKA!

Ipak i u Beranama juče se desila jedna dobra stvar. DPS je sa 17 mandata pao na osam, dakle prepolovio se! DPS nastavlja da srlja, puca po svim šavovima, sa tom strankom i njegovim doktatorom niko neće i svi ga guraju u stranu, a napuštaju ga i najvjerniji birači. Međutim, to ne sprečava jadne DPS-ovce da verglaju kako su najjača pojedinačna stranka i tim se diče na svakom koraku.

Pojedinačno najjača stranka izgubila je listom sve lokalne izbore u zadnjih godinu i po dana, ali barjači optimizmom i proglašavanjem fiktivnih pobjeda! DPS ulazi u zonu političke samopsesije, komatiziranja stvarnosti i ukoliko ovako nastavi zaglaviće u vodama političke psihopatologije. Jesu da su tamo odavno, ali zadnjih 18 mjeseci to ponajbolje pokazuju i trebalo bi DPS dodatno izolovati – valjda politički nestanu sami od sebe i ugase se prirodno, kada već to ne mogu da urade oni kojima je po prirodi politike dato da taj zadatak obave!

Mislim da bi u srpskim sredinama u Crnoj Gori narednih godina trebalo sprovesti projekat istorijskog i političkog samosvješćivanja. To bi značilo organizovanje brojnih tribina, edukativnih školskih časova, svakodnevnog odlaska na vjeronauku i u crkvu, ispovijedanje simvola vjere, čitanje jutarnjeg Očenaša i redovnog obilaska Pasjeg groblja, komunstičkih jama u okolini Nikšića i barem jednom godišnje obavezna posjeta Golom Otoku i Zidanom mostu, Kočevskom rogu i Jasenovcu!

Valjda bi to doprinijelo da se Srbi konačno opasulje i na izborima izaberu normalne Srbe da ih vode i predstavljaju u svijetu. Sudeći po Beranama, Srbi još tapkaju u Drvaru i koče se od zime na Igmanskom maršu i groze se Ravne Gore i Zaostra! BRUKA, prosto Srbin da ne vjeruje, ali tako nam je kako nam je! Utjeha nam je bar što ovaj DPS pada i to svakodnevno i u svakom pogledu napreduje u nazadovanju!," zaključio je Milošević.

Komentari(0)

Loading