URA: Nova CG vlada do 15. aprila!

20:00

Crna Gora 0

Pregovori o formiranju nove evropske vlade Crne Gore praktično su pri kraju, rekao je potpredsednik Građanskog pokreta (GP) URA Miloš Konatar.

URA: Nova CG vlada do 15. aprila!
gov.me

On je rekao da će vlada biti izglasana do 15. aprila i da očekuje da početkom sledeće sedmice mandatar Dritan Abazović obavesti Skupštinu da je spreman da izloži ekspoze i javnosti predstavi sastav nove vlade.

"Pregovori su se praktično priveli kraju, imamo zaokružen set programskih prioriteta i delovanja vlade. Očekujem da do kraja ove sedmice imamo i definitivnu sliku ko će biti u samoj vladi", kazao je Konatar za Minu, prenosi RTCG.

Upitan koliko je realno da u novoj vladi budu i predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijaldemokrate (SD), on je naveo da odgovor na to pitanje nameće sama situacija i potreba da Crna Gora krene napred.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Mi smo i rekli da je jedan od motiva zašto smo krenuli u projekat nove, 43. vlade, taj da pomirimo Crnu Goru i da država konačno krene napred, jer smo došli u fazu blokade našeg evropskog puta”, naveo je Konatar, navodi RTCG.

Kako je kazao, deblokiranje tog procesa podrazumeva i izglasavanje funkcija u pravosuđu, koje se biraju u Skupštini.

Izvor: TANJUG

Komentari(0)

Loading