RAŠČINJENI MIRAŠ NASTAVIO DA VREĐA: Mitropolita Joanikija nazvao teroristom, a obnovu kapele verbalnim nasrtajem na LOVĆEN

12:57

Crna Gora 0

Rasčinjeni i samoprozvani mitropolit NVO CPC Miraš Dedeić ne prestaje da širi svoju mržnju i uvrede upućene mitropolitu Joanikuju, nazivajući ga teroristom.

RAŠČINJENI MIRAŠ NASTAVIO DA VREĐA: Mitropolita Joanikija nazvao teroristom, a obnovu kapele verbalnim nasrtajem na LOVĆEN
Printscreen/Youtube

Izjavom da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina, Joanikije priziva zlo i nesreću na našu domovinu, kazao je mitropolit nekanonske sekte (CPC) Mihailo.

“Zapanjen sam da neko ko je lišen samilosti i ljubavi prema životu, kao što je on, što dokazuje ovom izjavom, uopšte može da bude rukopoložen u episkopski čin. Umjesto, da se kao pastir uzda u božju milost on nastupa sa pozicija sile i uzda se u nasilje”, dodao je komičar Dedeić u svojoj satiričnoj izjavi.

Samoprozvani cirkuski mitropolit Mihailo smatra da mitropolit SPC dosadašnjim delom i izjavama “ne ostavlja sumnju u zadnje namere koje gaji prema ovoj zemlji i narodu”.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“Dok ga priroda njegove duhovne moći unutar svetosavskoga stada, čini posebno opasnim”, kazao je Dedeić o mitropolitu Joanikiju.

Osvrnuo se „savesni“ pajac i na izjavu Joanikija o kapeli na Lovćenu.

“Nakon te, dao je i drugu izjavu, da će kapela Karađorđevića na Lovćenu biti obnovljena brže nego što to možemo zamisliti. Njome verbalno nasrće na Lovćen, simbol crnogorske nezavisnosti. Očito, uzda se u silu koja ne stoluje u našoj zemlji. Pa za njen račun, svojim izjavama, Crnu Goru i Crnogorce označava kao neprijatelje, s kojima se treba razračunati i prema kojima ne treba imati milosti”, naglasio je Dedeić.

Smatra da njegove izjave jesu ofanzivnoga karaktera, “na granici ekstremnih aktivnosti i predstavlja prijetnju miru”.

“Zato se s takvima kao što je Joanikije, mirne duše se mogu nazvati duhovnim teroristima, ne pregovara. A znamo, da su i on i svi njegovi spremni da protiv svih drugih i drugačijih primijene svaku vrstu sile, i prema toj činjenici treba da se ravnamo”, zaključio je ovaj samoprozvani mitropolit i cirkuzant.

Komentari(0)

Loading