NOVI PREOKRET: Raspodela ministarskih mesta ruši dogovor o manjinskoj vladi!

16:36

Crna Gora 0

Kako crnogorski mediji saznaju, došlo je do novog preokreta u pregovorima oko formiranja manjinske vlade. Agonija se očigledno nastavlja, a kraj se još ne nazire. Ono što je jasno jeste činjenica da ni preko dva meseca od pada Krivokapićeve vlade, te najava o brzom formiranju nove, pregovarači ne mogu da dođu do rešenja već se nadmudruju po sistemu “ko će koga prevariti“.

NOVI PREOKRET: Raspodela ministarskih mesta ruši dogovor o manjinskoj vladi!
Printscreen/Youtube

Podela ministarskih mesta je nova kočnica u finalizaciji dogovora kako saznajemo, a raspodela koja je kružila ovih dana po društvenim mrežama i u pojedinim medijima ne odgovara istini. Iako je poslanik DPS-a Andrija Nikolić danas izjavio da njegova stranka nema ništa protiv da SNP bude deo vlade, te da očekuje da se posao formiranja Vlade okonča u roku od četiri do pet dana, stvari su drugačije. Naime, DPS se protivi podeli po kojoj bi SNP dobio trećinu ministarskih mesta i kontrolisao neke od značajnih resora u budućoj vladi.

Kako vreme odmiče tako postaje sve jasnije da do bilo kakvog dogovora može doći, pa se kao jedino logično i pošteno rešenje za izlazak iz teške političke krize nameće formiranje tehničke vlade i organizacija prvih fer i demokratskih izbora.

Komentari(0)

Loading