MIROĐIJA U SVAKOJ ČORBI: Policija zaplenila 5.668 kg kokaIna- UHAPŠENA DVA CRNOGORCA

10:43

Crna Gora 0

Policija Kabo Verdea saopštila je da je zaplenila 5.668 kilograma kokaina u ribarskom brodu iz Brazila, privela pet Brazilaca i dvojicu iz Crne Gore, uz podršku američke mornarice. U izjavi koju je medijima pročitao nacionalni direktor policije Rikardo Gonkalves navodi se da je 5,6 tona droge nađeno u luci Praja, te da su spisi predmeta tajni. Gonkalves je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila.

MIROĐIJA U SVAKOJ ČORBI: Policija zaplenila 5.668 kg kokaIna- UHAPŠENA DVA CRNOGORCA
Printscreen/Youtube

Akciju je, kako je rekao, izvela policija, preko Centralnog odelenja za istrage o trgovini narkoticima.

„Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva“, dodao je Gonkalves.

Od srede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga (Africom), usidren je kod grada Praja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nacionalni direktor policije nije odgovorio na pitanja novinara osim pročitane izjave, pa tako nije razjasnio ni druge detalje o operaciji, ni odredište ili zastavu ribarskog broda iz Brazila koji je prevozio kokain, ili gde se trenutno nalazi. Nema ni imena uhapšenih.

On je samo objasnio da su se pod jurisdikcijom Zelenortskih ostrva (Kabo Verde), organi za sprovođenje zakona SAD i Zelenortskih ostrva ukrcali i pregledali brod i zaplijenili 5.668 kilograma kokaina.

Najveća operacija protiv narkotika na Zelenortskim Ostrvima napravljena je 31. januara 2019. godine, zapljenom 9,5 tona kokaina.

Gonkalves je rekao da američka mornarica i američka obalska straža imaju odličan odnos sa Kabo Verdeom, omogućavajući podršku u borbi protiv kriminala.

Izvor: agencije

Komentari(0)

Loading