MANJINSKA VLADA, PUNO KROKODILA: Vlada još nije formirana, a kad će ne znamo!

13:10

Crna Gora 0

Agonija oko formiranja manjinske vlade se nastavlja, a kraj te sramotne skaske se ne nazire. Nedeljama unazad se demokratska javnost i građani zamajavaju, terorišu i maltretiraju podelom resora, evropskom agendom, odblokiranjem procesa pristupanja EU kojem će da doprinese formiranje tog Monstruma, ali od finalizacije procesa nema ništa.

MANJINSKA VLADA, PUNO KROKODILA: Vlada još nije formirana, a kad će ne znamo!
EPA

Podršku manjinskoj vladi čini maksimum 14 poslanika aktuelnog parlamentarnog saziva, a kako se pominje u medijima Vlada bi trebala da ima čak 20 resora! Manjinska vlada, da ne kažemo mala, a toliko političkih krokodila se mora namiriti. Mnogi bi rekli da bi buduća Vlada trebala da ima više resora nego podrške poslanika u parlamentu.

Kada je Đukanović “bezuslovno“ dao mandat Abazoviću, onako “na lepe oči“ kako se čak i u jadnim crnogorskim političkim prilikama do sada nije dešavalo, bez 41 potpisa podrške, bilo je jasno da vlada čiju bi okosnicu trebali da čine ocvali DPS sateliti, koji bi imali ulogu Đukanovićevih antena, te ga menjali u njegovom “opravdanom odsustvu“, tačnije izgonu iz Vlade koji mu je odredio upravo Abazović, nema budućnost.

Vlada u kojoj bi resor odbrane i spoljnih poslova, dakle, “srce Vlade“ trebala da zauzme stranka koja je jedva izborila cenzus na izborima 2020. godine, u kojoj bi saobraćaj trebalo da (opet) zauzme kadar stranke koja je urnisala taj sektor za vreme vlade Duška Markovića, i tako bi mogli da nabrajamo u nedogled, najbolje bi bilo da se i ne porodi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Verujemo da će se ipak zbog dobra svih građana Crne Gore te njenog demokratskog razvoja, konačno ova agonija završiti, a cirkus vezan za formiranje manjinske vlade “otići iz našeg malog grada“. Formiranje tehničke vlade koja bi imala zadatak da pripremi prve fer i slobodne izbore je jedini pošten i racionalan model za izlazak iz političkog “živog blata“ u koje su nas združenim snagama uvukli protagonisti i propale “ekspertske“ i “manjinske“ vlade.

 

Komentari(0)

Loading