UPUĆENA DIPLOMATSKA NOTA: Rusija traži objašnjenje od Crne Gore

11:11

Crna Gora 0

Ambasada Rusije u Podgorici uputila je notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj traži da pojasni svoju raniju izjavu o potrebi prekida diplomatskih odnosa sa Rusijom, saopštio je zvaničnik ambasade

UPUĆENA DIPLOMATSKA NOTA: Rusija traži objašnjenje od Crne Gore
Printscreen/Youtube

„Uputili smo notu Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore u kojoj tražimo da daju relevantna pojašnjenja“, rekao je ovaj zvaničnik.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore objavilo na Tviteru izjavu šefa diplomatije Đorđa Radulovića da je na snagu stupio prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, ali je nekoliko sati kasnije ta izjava obrisana sa Tvitera, prenosi Tanjug.

U izjavi koja je kasnije izbrisana, pored prekida diplomatskih odnosa, navodi se i da je na snagu stupio puni ili delimični prekid ekonomskih odnosa, uvoza, izvoza, tranzita, transporta, kao i vojni embargo, ograničenje ulaska u Crnu Goru, plasmana ili prijema novca i druge imovine...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Crnogorsko Ministarstvo se izvinilo na Tviteru, navodeći da je „umjesto pobrojavanja restriktivnih mjera greškom navedeno da su stupile na snagu“. Kako je objašnjeno iz Ministarstva, ministar Radulović je na zatvorenom delu sednice Koordinacionog tela za praćenje primene međunarodnih restriktivnih mera povodom krize u Ukrajini, „pomenuo vrste restriktivnih mera shodno Zakonu, a ne kako je to greškom u prvobitnom saopštenju pomenuto“.

Komentari(0)

Loading