SUDBINA MEDENICE U RUKAMA SUZANE MUGOŠE: Vesnina drugarica odlučuje hoće li je poslati u SPUŽ ili KUĆI

12:32

Crna Gora 0

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković dostavila je Višem sudu u Podgorici predlog da se bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici odredi pritvor do 30 dana.

SUDBINA MEDENICE U RUKAMA SUZANE MUGOŠE: Vesnina drugarica odlučuje hoće li je poslati u SPUŽ ili KUĆI
Printscreen/Youtube

Kako saznajemo istražni sudija u slučaju Vesna Medenica biće Suzana Mugoša, koja će da odluči da li će Medenica završiti u Spužu ili ipak neće.

Da li je možda već unapred poznato hoće li biti određen pritvor bivšoj predsednici Vrhovnog suda, s obzirom na to da je upravo Vesna Medenica postavila Suzanu Mugošu za sudiju.

U ovom slučaju sukob interesa je i više nego očigledan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Suzana Mugoša široj javnosti postala je poznata u montiranom procesu takozvani „državni udar“, gdje je sa svojim vijećem bez dokaza, uz svjedočenje presuđenog ubice Saše Sinđelića, osudila lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, vozača DF-a Mihaila Čađenovića, dvojicu Rusa nikad viđenih u Crnoj Gori, Eduarda Šišmakova i Valdimira Popova, i državljane Srbije penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, te Predraga Bogićevića, Nemanju Ristića, Branku Milić, Milana Dušića, Dragana Maksića i Srboljuba Đorđevića na višegodišnje zatvorske kazne, i Kristinu Hristić na uslovnu kaznu.

Suzana Mugoša je vlasnica stana od 70 kvadratnih metara, kuće od 54 m2, dok njen suprug takođe poseduje stan i kuću.

Njen suprug, Srđan Mugoša, godinama je poslovno sarađivao sa misterioznim partnerima sa ofšor destinacija.

Preko svoje kompanije „Decordom“ , početkom 2010. godine dobio je kredit od 700 000 evra od ofšor kompanije „Pyla Management Inc“ sa Britanskih Djevičanskih ostrva.

S obzirom da na to da se radi o „kreditu odobrenom od strane ofšor firme, ta banka je bila dužna da tu transakciju prijavi kao sumnjivu Upravi za sprečavanje pranja novca, ili eventualno drugom nadležnom organu.

Suprug Suzane Mugoše uzurpirao je i ogradio dio državne parcele u podgoričkom naselju Dajbabe. Interesantno je da se on za ovo nije zakonski teretio, iako zvanični podaci pokazuju da je ta parcela u državnom vlasništvu.

Moguće je da je na to uticala njegova supruga, koja ga je od toga zaštitila, kao što bi mogla da u slučaju Medenica zaštiti i progleda kroz prste i svojoj prijateljici Vesni Medenici.

Ostaje nam da vidimo da li će pravda zaista biti zadovoljena, ili će Vesna Medenica zaobići zatvor i još jednom dokazati da u Crnoj Gori pravda stanuje samo na papiru.

Komentari(0)

Loading