ODLUKA MINISTARSTVA CG: Trajno se brišu tri crnogorske političke stranke

15:11

Crna Gora 0

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija donelo je odluku o trajnom brisanju tri crnogorske političke partije.

ODLUKA MINISTARSTVA CG: Trajno se brišu tri crnogorske političke stranke
Printscreen/Twitter

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, u upravnom postupku pokrenutom po službenoj dužnosti, radi brisanja iz Registra političkih partija, partija naziva ,,Bošnjačka demokratska partija Crne Gore'', ,,Demokratski centar'' i ,,Demokratska zajednica Muslimana i Bošnjaka u Crnoj Gori'', donijelo rješenja o brisanju naznačenih partija iz Registra političkih partija", saopšteno je iz ministarstva, na čijem je čelu Tamara Srzentić.


Zakonom o političkim partijama, odredbom člana 18 stav 4 tč. 3 i 4 utvrđena je obaveza nadležnog organa da pokrene postupak za brisanje partije iz Registra, ukoliko ustanovi da, u roku od jedne godine od isteka mandata utvrđenog statutom, partija još uvek nije izabrala svoje statutarne organe, odnosno  ako ustanovi da partija, samostalno ili u koaliciji šest godina nije učestvovala na parlamentarnim ili lokalnim izborima.

Stavovima 5 i 6 navedenog člana utvrđeno je da će nadležni organ obavestiti partiju o početku postupka brisanja iz Registra i pozvati je da se u roku od 15 dana od dana prijema obavеštenja o tome izjasni, te da nadležni organ donosi rešenje o brisanju partije iz Registra, u roku od 15 dana od dana isteka roka za izjašnjavanje iz stava 5 ovog člana.

Komentari(0)

Loading