TRESLA SE CRNA GORA! Građanima stiglo upozorenje na mobilne nekoliko trenutaka pre!

00:04

Crna Gora 0

Region se tresao!

TRESLA SE CRNA GORA! Građanima stiglo upozorenje na mobilne nekoliko trenutaka pre!
Shutterstock

U Crnoj Gori se u 23.08 časova osetio jači zemljotres. Prema prvim informacijama, jačina zemljotresa je bila 5,7 stepeni Rihterove skale. Epicentar je bio u BiH.

Vrlo snažan pores pogodio je u petak u 23:08 sati područje Hercegovine s magnitudom 5,8 stepeni Rihterove skale, a osetio se u većem delu BiH i Dalmacije.

To se i navodi u prvom izveštaju Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Brojni građani Crne Gore su nekoliko sekundi prije nego što su osetili zemljotres dobili obavještenje od Androidovog sistema da je moguć potres, kao i smernice šta da urade.

Do sada nije zabilježen ovaj način obavještenja na mobilnim telefonima s Androidom i podrškom Gugl servisa, a pet do deset sekundi, koliko je ranije stigla obavještenje za mnoge je bila iznenađenje.

Androidov sistem upozorenja o zemljotrsu je poslao jasnu poruku da građani budu u pripravnosti, da su naknadni potresi uobičajeni tokom smirivanja tla te sa smjernicama šta uraditi nakon potresa.

Epicentar potresa bio je 19 kilometara istočno od Stoca u istočnom delu Hercegovine, precizira se u izveštaju EMSC-a, prenosi Hina.

Zemljotres se osetio u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine. Od jačine potresa sve je podrhtavalo gotovo jedan minut, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Potres se osetio u Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Banjaluci…

Mostarci su iz straha izašli iz svojih domova, a prema fotografijama koje su stigle sa terena, na zgradama se obrušio dio fasada.

"Sve se treslo, odmah smo izašli napolje", kazala je vidno uzmirena gospođa.

 

 

 

Izvor: rtcg

Komentari(0)

Loading