SLUČAJ MEDENICA: Tužilaštvo i stručnjaci pretresli Vesnin telefon

11:25

Crna Gora 0

Mobilni telefon Vesne Medenice, bivše predsednice Vrhovnog suda, biće predmet veštačenja Specijalnog državnog tužilaštva, potvrđeno je za portal Dan. Nadležni su, uz prisustvo njenog advokata, izvršili pretres mobilnog telefona.

SLUČAJ MEDENICA: Tužilaštvo i stručnjaci pretresli Vesnin telefon
Printscreen/Youtube

"Ona je bila u SDT povodom toga, a njen advokat Zdravko Begović bio je prisutan tokom pretresa podataka iz telefona. Za to je dala saglasnost", rečeno je nezvanično za portal Dan.

Odlukom lеkara Medenica će i dalje da bude u KCCG, a u petak će opet razmatrati njeno zdravstveno stanje.

Ona je u stabilnom stanju, nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo, ali joj je obezbeđenje značajno pojačano. Pored toga što je pod stalnom lekarskom prismotrom, pod budnim okom je i čuvara zakona, a u njenoj sopbi se nalaze dva čuvara. Nedavno je odbijena žalba na odluku o pritvoru. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njen sin Miloš je akter afere koja je od početka tekućeg meseca u žiži javnost. SDT je pokrenulo istragu protiv Miloša Medenice, koji je u decembru prošle godine napustio Crnu Goru i trenutno leči od bolesti zavisnosi u Beogradu, zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju više teških krivičnih dela.

"Ja sam bio vrlo neprijatno iznenađen zdravstvenim stanjem moje branjenice. Pogotovo zbog činjenice što je ona dovedena u Viši sud u pratnji ljekara u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ljekari su dali mišljenje da je ona ipak bila procesno sposobna da dođe da da izjavu. Prema mom mišljenju i mene kao zdravstvenog lajika, bila je u vrlo lošem zdravstvenom stanju, psihički potrešena... gotovo na ivici da ne može da iznese svoju odbranu....Odbrana je iznijela svoje arumente i protiv je određivanja pritovra", kazao je ranije medijima advokat Zdravko Begović.
 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading