NCB INTERPOL PODGORICA: Po poternicama uhapšeno 18 lica u inostranstvu

10:31

Crna Gora 0

Po poternicama NCB Interpola Podgorica uhapšeno 18 lica Po osnovu međunarodnih poternica raspisanih od strane NCB Interpola Podgorica u inostranstvu je u drugoj polovni 2021. godine lišeno slobode 18 lica (od kojih su troje pripadnici organizovanih kriminalnih grupa – OKG). Takođe, po osnovu međunarodnih poternica raspisanih od strane inostranih NCB Interpola u Crnoj Gori lišeno slobode 27 lica (od kojih je troje pripadnika OKG), ukazano je iz Vlade. Te informacije navedene su u prilogu za redovni godišnji izveštaj Evropske komisije o Crnoj Gori.

NCB INTERPOL PODGORICA: Po poternicama uhapšeno 18 lica u inostranstvu
Printscreen/Youtube

Kako se navodi, realizacijom jedne aktivne ciljane potrage lišeno je slobode jedno lice u inostranstvu (pripadnik OKG), kao i pet pasivnih ciljanih potraga kojom prilikom je lišeno slobode petoro lica na teritoriji Crne Gore po međunarodnim poternicama (od kojih su troje pripadnici OKG).

"Ističemo rezultate aktivne ciljane potrage kojom prilikom je lišeno slobode jedno lice zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije. Ovo lice se sumnjiči da je povezano s krijumčarenjem 840 kilograma kokaina koji je zaplijenjeno na katamaranu 'Florida II' u portugalskoj luci Horta u septembru 2018.godine", poručeno je u tekstu priloga za izveštaj Evropske komsije. 

Korišćenjem "FIND“ sistema na graničnim prelazima u Crnoj Gori, u periodu 1. januara do 28 februara ove godine izvršene su 1.102.423 provere u Interpolovoj bazi traženih lica, pri čemu je došlo do poklapanja u 470 slučaja, od čega je lišeno je slobode sedmoro lica (na graničnim prelazima).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Korišćenjem 'FIND' sistema na graničnim prelazima u Crnoj Gori izvršeno je 1.043.699 provjera u Interpolovoj bazi kradenih i izgubljenih putnih isprava. Došlo je do poklapanja u 32 slučaja, dok je jedna provjera rezultirala pozitivnim pogotkom u 'FIND' link bazi. S graničnih prelaza u Interpolovoj bazi otuđenih motornih vozila izvršene su ukupno 421.373 provjere, a došlo je do poklapanja u 1.653 slučaja, pri čemu su privremeno oduzeta četiri vozila", piše u Vladinom dokumentu. 

Komentari(0)

Loading