PAVIĆEVIĆ: Dritan sprovodi meko razvlašćivanje DPS-a

20:47

Crna Gora 0

Za predsednika Crne Gore Mila Đukanovića je pripremljena politička penzija, ocenio je politički analitičar i direktor Centra za političke studije Vladimir Pavićević u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na TV Hepi.

PAVIĆEVIĆ: Dritan sprovodi meko razvlašćivanje DPS-a
Printscreen/Youtube

On je izjavio da je oko Đukanovića napravljen obruč sa svih strana i da je veliko pitanje da li će se on usuditi da se kandiduje za predsednika države za godinu dana na predsedničkim izborima.

"Milo Đukanović u kontinuitetu pokazuje jednu očiglednu snishodljivost prema ovome što radi Dritan Abazović. To je ljudima čudno imajući u vidu njegov dugi staž na pozicijama vlasti ovih 30 godina. Oni sa pravom zaključuju da Milo nema danas u crnogorskoj politici bilo kakvu dostojanstvenu poziciju. Šta to znači za njegovu njegovu političku budućnost? Svi znamo da je za njega pripremljeno političko penzionisanje i  da je on jedno obećanje o tom političkom penzionisanju dao svim ključnim adresama na Zapadu. Postavlja se pitanje da li je njemu data bilo kakva vrsta obećanja u smislu zaštite od mogućih optužbi kada govorimo o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije," kazao je Pavićević.

Pavićević napominje da je slučaj Vesne Medenice je zabrinuo ogroman broj ljudi u DPS-u, kao i samog Đukanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Sada je pitanje koliko se on tu osjeća udobno kada govorimo o njegovom političkom penzionisanju, u smislu njegovih mogućih veza sa ljudima protiv kojih se sada podižu najozbiljnije optužnice za organizovani kriminal i korupciju," rekao je Pavićević.

Komentarišući trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, Pavićević je ocenio da je na sceni „meko“ razvlašćicvanje DPS-a Mila Đukanovića koje sprovodi lider URE Dritan Abazović.

"Ovo što sada Dritan Abazović radi je u suštini upravo ta koncepcija mekog razvlašćivanja koja treba da vodi ka tome da DPS Mila Đukanovića nikada više ne može da vrati uticaj kakav je imao u crnogorskoj politici i da u dugom preiodu ostane na ovim pozicijama koje znače: nemogućnost zauzimanja ključnih pozicija u vlasti, odnosno da to bude jedna opoziciona stranka," zaključio je Pavićević.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading