UHAPŠEN POTRČKO FAMILIJE ĐUKANOVIĆ: Predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić godinama pokrivao kriminalne radnje i organizovao stečajnu mafiju!

11:12

Crna Gora 0

Uhapšeni predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić je već godinama u fokusu javnosti i često se suočavao sa optužbama da je pristrasan prema predsedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću i njegovom biološko-kriminalnom okruženju. On je godinama kreditno vezan za Prvu banku, kod koje je 2008. godine uzeo kredit od 100.000 eura na 20 godina. Pojedinačno najveći akcionar Prve banke Crne Gore je Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića.

UHAPŠEN POTRČKO FAMILIJE ĐUKANOVIĆ: Predsednik Privrednog suda Blažo Jovanić godinama pokrivao kriminalne radnje i organizovao stečajnu mafiju!
EPA

Decenijama je stečajna mafija u Crnoj Gori jedan od bitnih mehanizama kriminalno-pljačkaške organizacije Mila Đukanovića. U periodu tranzicije, odnosno u slučaju Crne Gore pljačke nekadašnje državne i društvene imovine i njenom prelivanju u džepove par pojedinaca bliskih porodici Đukanović, Privredni sud i njegov predsednik, sudije i mreža stečajnih upravnika, imali su posebnu ulogu.

Blažo Jovanić je nakon Vesne Medenice još jedna “krupna riba“ iz zarobljenog, metastaziranog crnogorskog pravosuđa koji je uhapšen. Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i bivši predsednik Apelacionog suda Mušika Dujović svojevremeno su pozitivno ocenili rezultate rada Privrednog suda u 2015. godini, te pohvalili sudije tog suda koje su “ostvarile bolje rezultate i pokazale veću angažovanost“

Kako nam je potvrđeno, jutros su uhapšeni i stečajni upravnici Saša Zejak i Ranko Radinović kao i Snežana Jović, koja je i ranije privođena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Oni su svi bili ili su još angažovani u stečajnim postupcima u Jadranskom brodogradilištu, Solani, Rudnicima boksita, Hotelu Mediteran u Budvi, NIP Pobjedi, HTP Onogoštu, PKB-u Herceg Novi, Nivelu, nikšićkom Sinčelu, Ski-centru Durmitor, Fabrici elektroda Plužine, Vagresu, Metalcu…Sve te likvidacije i stečajne postupke je pratila pljačka i rasprodaja imovine u bescijenje, i to kao po pravilu ljudima bliskim porodici Đukanović.

Kao stečajni upravnik Ski-centra “Durmitor” pre tri godine Snežana Jović prodala je žabljački hotel “Durmitor” kompaniji “Adriatic Properties”, grčkog biznismena Petrosa Statisa, koji slovi kao menadžer opljačkanog blaga Mila i Aca Đukanovića. Na prvom oglasu početna cena bila je 6,55 miliona evra, a poslednja je iznosila 643.740 evra. Statisova firma za hotel je ponudila 650 hiljada evra.

Jovićeva, Zejak i ostali su godinama među pet – šest stečajnih upravnika koji dobijaju u rad stečajne predmete sa najvrednijom imovinom, a u Privrednom sudu deluje aktivno i kao advokatica stečajnih uprava u više stečajnih ili parničnih postupaka. Bila je stečajna upravnica firme “Nega turs Montenegro”, koja u vlasništvu ima uknjižen nezavršen hotel “As” u Peraziću dolu… Kao advokatica zastupala je stečajnu upravu “Pobjede”, “Radoja Dakića“

Predsednik “Atlas grupe” Duško Knežević, za kojim je raspisana poternica, više je puta saopštavao da “stečajna kriminalna grupa” želi da mu otme imovinu u Herceg Novom preuzimanjem “Meljine kompleksa” i Opšte bolnice “Meljine”.

Više puta ponovljao je optužbe da je u toj grupi, pored predsednika Privrednog suda Blaža Jovanić, privremenog stečajnog upravnika “Meljine kompleksa” Saše Zejaka bila i advokatica Jović.

Javna je tajna već decenijama da je stečajna mafija u Privrednom sudu bila samo ispostava Mila i Aca Đukanovića, verno opslužujući njihovo kriminalno-biološko okruženje i bespogovorno ispunjavala sve njihove zahtjeve. Nadamo se da će kvalitetna istraga morati da dovede do braće Đukanovića kao nalogodavaca svih kriminalnih radnji sudija Privrednog suda io mreže stečajnih upravnika.

Komentari(0)

Loading