KATNIĆ TVRDI DA LAZOVIĆ NIJE KRIV: Petar je učestvovao u otkrivanju 30 odsto članova kriminalnih klanova

12:09

Crna Gora 0

Petar Lazović je jedan od desetina ili stotine policajaca koji rade svoj posao i koji je u skladu sa Ustavom i zakonom obavljao svoje poslove u svemu ovome je kolateralna šteta ili “beznačajan policajac” koji služi da bi se ostvarila agenda, kazao je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV.

KATNIĆ TVRDI DA LAZOVIĆ NIJE KRIV: Petar je učestvovao u otkrivanju 30 odsto članova kriminalnih klanova
Printscreen


“Agenda podrazumijeva to da se Crna Gora predstavi kao država koja ne može да funkcioniše kаo samostalna suverena antifašistka država već da je potreban neki tutor sa strane bilo koje vrste i da nije sposobna da se organizuje svoju podjelu vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku," kazao je Katnić.

On je rekao da se premijer Dritan Abazović pridružio ovim aktivnostima i time doveo u opasnost njegov i život njegove porodice komentarima da je dok je bio glavni specijalni tužilac sprečio aktivnosti usmerene protiv delovanja kavačkog klana.

“Od kada je Europol “probio” Sky aplikaciju, mi smo protiv kavačkog klana pokrenuli 38 postupaka, a protiv škaljarskog 23. Ako se ovo uporedi sa brojem od 245 predmeta koje je SDT samostalno pokrenuo vidite da je to zanemarljiv broj," kazao je Katnić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, Petar Lazović je, kroz ove predmete, učestvovao u otkrivanju 30 odsto članova kriminalnih klanova.

“Ako to imate u vidu, i da je uzgred učestvovao u oktrivanju barskih, cetinjskih i hercegnovskih klanova, postavlja se logično pitanje da li je on vršio suicid, kao i kriminalnog klana kome navodno pripada, otkrivajući njihove članove," upitao je Katnić.

Svi inspektori, pa i Petar Lazović koji je radio u Sektoru za podršku po sitematizaciji imaju obavezu da otkrivaju počinioce krivičnih dela i preventivno deluju, naglašava Katnić.

”Zbog toga su spriječena mnoga ubistva i on je o tome obavještavao pretpostavljene starješine. Starješine su, na osnovu toga pokretale inicijative za donošenje mjera tajnog nadzora i praćenje. Kada su te mjere, uključujući i pomoć Europol-a, dale rezultate da se može osnovano podnijeti krivična prijava – oni su podnosili krivične prijave," kazao je Katnić.

Europol je, ističe, prvo dostavio podatke policiji, napominjući da ta organizacija nema pravo da određuje da li je neko član ili nije član neke kriminalne organizacije.

“To procjenjuju policija i tužilaštvo, a samo sud može da donosi odluku da li je neko počinio krivično djelo ili ne," rekao je Katnić.

Komentarišući to što je SDT 20. januara 2022. godine donеo odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja u ovom slučaju, Katnić je rekao da je specijalni tužilac Saša Čađenović ispitao sve okolnosti na ovaj događa.

“Čađenović je uzeo komunikaciju, fotografiju, stotine poruka. Petar Lazović je dao izjavu na 40 strana. Nakon toga su pozvane starješine da daju izjavu, izvršena je provjera podataka – da li su pokrenute mjere tajne nadzora, angažovani svjedoci saradnici… Po onome što ja znam Europol je izanalizirao našu odluku i prihvatili činjenicu. Sada se postavlja pitanje zašto se ovo dešava," rekao je Katnić.

On je rekao da treba pitati Europol kako su do njihovih podataka došli funkcioneri DF-a.

“To se tako radi da bi izvršio pritisak. Prethodno se kaže “Vi ste krivi, pa ćemo skupljati dokaze”. Ja vas sad pitam u kakvom položaju se nalazi novi specijalni tužilac," upitao je Katnić.

Komentari(0)

Loading