NSD: Sudija Femić dotakao dno i pokazao da je dio specijalnog tima Đukanovića i Medenice

15:21

Crna Gora 0

Veće Vrhovnog suda Crne Gore, oličeno u predsedniku veća sudiji Branimiru Femiću, je u postupku revizije u sudskom procesu vođenom protiv Nove srpske demokratije donelo skandaloznu, nezakonitu odluku, kojom je ukinulo dve presude Osnovnog i Višeg suda, koje su bile u korist naše stranke. Femić je odlučio da zgazi presude Osnovnog i Višeg suda kako bi naneo ogromnu štetu Novoj srpskoj demokratiji, saopštili su danas iz te partije.

NSD: Sudija Femić dotakao dno i pokazao da je dio specijalnog tima Đukanovića i Medenice
Printscreen/Youtube

"Neshvatljivo nam je bilo ovako osiono i bahato ponašanje predsjednika vijeća Vrhovnog suda kojim je ukinuo jedino zakonite i održive presude svojih kolega iz Osnovnog i Višeg suda, a koji su očigledno sudili po Zakonu i bez uticaja kriptovanih uređaja i njihovih vlasnika, koji su žarili i palili po crnogorskim sudovima decenijama", navode u NSD.


Kako ističu, mnoge stvari su postale jasne javnosti Crne Gore kada su objavljene Skaj komunikacije organizovane kriminalne grupe, na čijem čelu je bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

"Sudija Branimir Femić je osoba koju jedan od članova te grupe pominje kao ključnog sudiju za donošenje odluka na osnovu kojih je naplaćivana korupcija od lica koja su bila spremna da naručuju i plaćaju „presude". Nova srpska demokratija smatra da je Branimir Femić doneseći ovakvu odluku dotakao dno, degradirao struku, pao na najniže moguće grane i zaslužio da se utvrdi njegova odgovornost i za ovaj konkretni slučaj", dodaju.

Sada je, kažu, potpuno jasno da je i on deo specijalnog tima za borbu protiv političkih protivnika Mila Đukanovića, kojim je koordinirala Vesna Medenica.

"Pošto je ovaj predmet vezan za otimanje pozamašnih finansijskih sredstava od Nove srpske demokratije, imamo razlog da sumnjamo da je u pitanju, grupi sa skaj aplikacije primjeren argument - novčana korist. Zločin je kad neko od zla djela svog, još i kakvu korist ima. Kako svjedoči, do skoro zaštićena skaj aplikacija, gospoda nalogodavci i vlastodavci iz kriminalnog miljea su kod sudije Femića naručivali presude poput peciva ili pice Sicilijana. Rok dostave, kako pice, tako i presude je zahtijevao hitnost u postupanju", navode u NSD.

S obzirom na činjenicu da se u tom slučaju radi o krivičnim delima protiv izbornih prava i rada političkih subjekata, koja su u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, zahtevaju od glavnog specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića da posebno pažnju obrati na članove iz glave 16 KZCG i da, kako kažu, "obuzda bahatog sudiju" Femića.

"Nova srpska demokratija će naknadno dostaviti Specijalnom državnom tužilaštvu sve relevantne notorne činjenice i dokaze da ovog „sudiju iz skaj korespondencije" privede pravdi, kako se druge sudije ne bi pozivale na njegova skaj pravna stanovišta", zaključuju u toj partiji.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading