PATRIJARH PORFIRIJE SE SUSREO SA DRITANOM: Ovo je PORUKA koju mu je preneo u ime crkve

18:00

Crna Gora 0

Za rešavanje otvorenih pitanja Srpska pravoslavna crkva će u Vladi Crne Gore imati korektnog sagovornika, s ciljem da se priča zaokruži pravedno i u skladu sa zakonom, na obostranu korist države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, istakao je premijer Dritan Abazović prilikom današnjeg susreta u manastiru Ostrog sa Njegovom svetosti patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem, tokom svečanosti povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog.

PATRIJARH PORFIRIJE SE SUSREO SA DRITANOM: Ovo je PORUKA koju mu je preneo u ime crkve
Vlada Crne Gore

Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Patrijarh Porfirije se zahvalio predsjedniku Vlade Abazoviću što je došao na svečanost povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i iskoristio priliku da čestita izbor na funkciju predsjednika, ističući uvjerenje da će to biti na lično zadovoljstvo i korist svih građana Crne Gore.

‚‚Želim da Vam Bog da snage da nosite teret i odgovornost, imajući u vidu napor koji to nosi, naročito na našim prostorima”, istakao je patrijarh Porfirije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Patrijarh je naglasio da Crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, a minimum što očekuje i želi je da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima.

Predsjednik Vlade Abazović naveo ja da je najvažnije da nikad ne zaboravimo ljudsku ravan i da je čitavi smisao u tome da izgradimo društvo u kojem će različiti ljudi živjeti slobodno jedni sa drugima, uz sve specifičnosti i razlike.

‚‚U tom pravcu nikakvih restrikcija neće biti i mi ćemo svojim primjerom doprinositi da se zavidni vid tolerancije koji postoji u Crnoj Gori i regionu razvije u još više ispravnijem smjeru”, zaključio je Abazović.

Izvor: cdm.me

Komentari(0)

Loading