SPUST TAROM BEZ VODIČA SE UMALO KOBNO ZAVRŠIO: Par iz Nemačke ispao iz kajaka, spasavanje trajalo celu noć

17:11

Crna Gora 0

Spasioci i rafteri iz Foče i Plužina posle višečasovne potrage pronašli su dvoje nemačkih turista koji su ispali iz kajaka na reci Tari i razdvojili se, tako što je suprug isplivao na levu obalu u Crnoj Gori, a supruga na stenu u blizini desne obale, koja pripada BiH.

SPUST TAROM BEZ VODIČA SE UMALO KOBNO ZAVRŠIO: Par iz Nemačke ispao iz kajaka, spasavanje trajalo celu noć
Printscreen/Youtube

Iz fočanske Civilne zaštite saopšteno je da je potraga za turistima iz Nemačke, šezdesetšestogodišnjim M.R. i njegovom tri godine mlađom suprugom E.D. pokrenuta sinoć oko 21 čas, a da su se supružnici nakon iscrpljujuće noći ponovo sastali jutros oko pet časova.

Crnogorski rafteri iz kampa "Grab" pronašli su lice M.R. i predali ga Službi za zaštitu i spasavanje iz Plužina, dok je na drugoj obali potraga za njegovom suprugom potrajala gotovo do ponoći.

U potrazi su učestvovali pripadnici Civilne zaštite i Speleospasilačke službe iz Foče, rafteri iz Rafting centra "Tara raft" i meštani.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Turistkinju iz Nemačke je oko 23.30, iscrpljenu, promrzlu i dezorijentisanu, pronašla ekipa "Tara rafta" na lokalitetu Borovi, na jednoj steni u blizini obale.

Usledila je evakuacija po nepristupačnom terenu, u čemu su učestvovali zajedno rafteri i pripadnici Civilne zaštite i Speleospasilačke službe, a zatim transport do graničnog prelaza na Šćepan Polju.

Iz Civilne zaštite zahvalili su Rafting centru "Tara raft" na, kako su istakli, veoma dobro odrađenom i napornom poslu.

"I kroz ovu akciju spasavanja, službe iz Plužina i Foče pokazale su kao i do sada odličnu saradnju i koordinaciju s ciljem veće bezbjednosti turista koji dolaze na rijeku Taru", naveli su iz Civilne zaštite.

Turisti iz Nemačke spuštali su se, bez pratnje vodiča, sa lokaliteta Đurđevića Tara u Crnoj Gori.

Komentari(0)

Loading