ZETA DA BUDE OPŠTINA: DPS do petka predaje izmene zakonma o teritorijalnoj organizaciji

14:03

Crna Gora 0

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) do petka će u skupštinsku proceduru predati izmene zakona o teritorijalnoj organizaciji i o Glavnom gradu da bi se u najkraćem roku omogućilo formiranje nove opštine Zeta.

ZETA DA BUDE OPŠTINA: DPS do petka predaje izmene zakonma o teritorijalnoj organizaciji
Printscreen/Youtube

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković, na konferenciji za novinare, kazao je da u toj partiji smatraju da je neophodno što pre razmatrati ta zakonska rešenja na sednici Skupštine da bi se usaglasili i drugi podzakonski akti.

„Ta zakonska rješenja ćemo dati na potpis našim kolegama iz nove parlamentarne većine i Socijaldemokratama“, rekao je Živković.

On je naveo da veruje da će imati najširu podršku u parlamentu za ta dva zakonska rešenja kako bi se stekli normativni uslovi i Zeta stekla status opštine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Predsednica Opštine Golubovci u okviru Glavnog grada, Tanja Stajović, kazala je da ta gradska opština budžetom za prošlu godinu opredelila 15 hiljada eura za studiju opravdanosti teritorijalne promene.

Ona je dodala da su studiju dostavili Ministarstvu javne uprave radi davanja mišljenja.

„Zakonski rok za dostavljanje mišljenja je bio 45 dana od dana prijema studije. Taj rok je istekao i mi smo poslali dvije urgencije, u februaru i maju ove godine“, rekla je Stajović.

Ona je navela da je od Ministarstva stigao odgovor, ali ne u vidu mišljenja, već obaveštenja koja su ministarstva dala svoje mišljenje na studiju.

„U toku je izrada odgovora na sve sugestije pojedinih ministarstava“, dodala je Stajović.

Funkcioner DPS-a Mihailo Anđušić kazao je da inicijativa predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna najvećeg broja stanovnika Zete.

„DPS je po ko zna koji put pokazao da je odgovoran politički subjekat koji stvari radi na pravi način i, prije svega, drži data obećanja, za razliku od naše politčke konkurencije koji su se ovom temom, posebno u prethodne dve godine, bavili na nivou politikanstva“, naveo je Anđušić.

Komentari(0)

Loading