MANDIĆ: Katnić izvršavao Milove naloge, pokušali da uklone DF!

20:00

Crna Gora 0

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić kazao je da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nalazi u jednoj vrlo neprijatnoj situaciji

MANDIĆ: Katnić izvršavao Milove naloge, pokušali da uklone DF!
EPA

„Glavna tema Crne Gore, evropskih integracija kao i budućnosti Crne Gore je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sada kada imate situaciju da je upravo predsjednik Crne Gore Milo Đukanovižć jedan od glavnih osumnjičenih šefova organizovanog kriminala u Crnoj Gori, i kada imamo situaciju oko hapšenja predsjednice Vrhovnog suda i predsjednika Privrednog suda, a kada znamo da postoji već mnogo pripremljenog materijala za njegove najbliže saradnike koji su povezani sa mnogim narko kartelima, onda Đukanović želeći da pobjegne od te teme i glumi državnika“, kazao je Mandić.

 

„Đukanović vodi jednu vrlo važnu operaciju a to je suprotstavljanje jednoj sjajnoj regionalnoj inicijativi – Open Balkanu. On posjećuje južnu srpsku pokrajinu i prištinsku administraciju i nepogrešivo, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Rankom Кrivokapićem, šalje poruku da Crnoj Gori nije mjesto u toj regionalnoj inicijativi, iako Crna Gora od toga može imati samo korist“, kazao je Mandić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Mandić naglašava da se Đukanović sve ovo vrijeme održavao na vlasti zahvaljujući međunarodnim adresama i da ga nije ga glasala većinska Crna Gora

„Đukanović se nije „održavao“ u Crnoj Gori zbog toga što je većinska Crna Gora glasala za njega. To održavanje na vlasti je proizvod važnih međunarodnih adresa koji su već 1997. načeli, a 2006. u potpunosti poklopili Crnu Goru. Svi oni koji nisu bili spremni da se povinuju njihovi željama su marginalizovani“, kazao je on.

Govoreći o Milivoju Кatniću, Mandić kaže da je on bio izvođač naloga Mila Đukanovića.

„U Crnoj Gori ne postoji podjela vlasti kao što postoji u drugim zemljama gdje imate jasno razdvojenu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. U Crnoj Gori je Milo Đukanović uspostavio jedinstvo vlasti. Istovremeno je bio šef sve tri državne vlasti, a Milivoje Кatnić je bio jedan od njegovih najpouzdanijih izvođača radova. Uglavnom je bio zadužen za obračun protiv političkih protivnika Mila Đukanovića od čega je najpoznatije suđenje za lažni državni udar i pokušaj uklanjanja Demokratskog fronta iz političkog života Crne Gore“, kazao je Mandić.

 

Izvor: hepi tv

Komentari(0)

Loading