JEZIK UCENA U BERANAMA NE MOŽE PROĆI BEZ POSLEDICA: Izbacivanje SNP-a iz vlasti u Beranama potencijalno ruši vlast u svim ostalim opštinama gdje ona zavisi od njih!

12:11

Crna Gora 0

Pregovori oko formiranja vlasti u Beranama se bliže kraju a po najavama političkih čelnika u ovom gradu sve je izvesnije da Socijalistička narodna partija (SNP) Vladimira Jokovića neće učestvovati u vlast iako su prethodnih 8 godina držali funkciju gradonačelnika. Ovim potezom bi se SNP našao u opoziciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

JEZIK UCENA U BERANAMA NE MOŽE PROĆI BEZ POSLEDICA: Izbacivanje SNP-a iz vlasti u Beranama potencijalno ruši vlast u svim ostalim opštinama gdje ona zavisi od njih!
Printscreen/Youtube

Ipak, odmah nakon izbora Socijalistička narodna partija je najavila da oni trebaju učestvovati u vlasti u Beranama, u protivnom, postoji mogućnost da uskrate podršku vlasti u opštinama koje čini dosadašnja parlamentarna većina. Svakako, ovo jeste predmet političke trgovine, gde snage okupljene oko pokreta Berane sad i Demokrata insistiraju na isključivanju SNP-a iz lokalne vlasti u Beranama, ipak, ukoliko bi se posmatralo sa šireg aspekta, jasno je da je sve stvar političke trgovine, i da jezik ucena u Beranama ne može proći bez jasnih posledica.

Poslanik Pokreta za promjene Vladan Raičević reagovao je povodom jutrošnjih tekstova koji najavljuju ovih tvrdinji kazavši da vlast u Nikšiću i drugim opštinama zavisi od formiranja vlasti u Beranama.

„Manite se isključivosti! Većina je većina, a inat u politici, smiješna rabota!“, kazao je Raičević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa druge strane, odbornik Pokreta za promjene Marko Lalević u Beranama jutros je takođe komentarisao formiranje vlasti u Beranama i kazao da će novu većinu u Beranama tvoriti Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crne Gora i pokret „Berane sad“, saopštio je Lalavić i dodao da ovde mesta za SNP nema. Takođe je reagovao i nosilac liste Berane sad Mladen Premović koji je ponovio ove konstatacije.

Koliko je situacija komplikovana samo govori to da ni sa jedne strane ne postoji iole razumevanja. Logično je i legitimno da Demokratska Crna Gora i Berane sad ne žele SNP u vlasti zbog formiranja manjinske vlade u kojoj i učestvuje SNP ali i jer su i dalje „kivni“ zbog rušenja vlade Zdravka Krivokapića, a sa druge strane SNP jeste svakako u poziciji da uslovi svoje učešće u vlasti rušenjem vladajuće većine u ostalim opštinama.

Političke kalkulacije uvek sa sobom nose rizik, a svaki oštar politički potez ili izjava čini političke posledice većim. Nedogovor između snaga okupljenih oko Demokrata (i Zdravka Krivokapića) i SNP-a može biti koban po mukotrpnu borbu koje su ove snage jedna sa drugom vodile i koje su zajedničkim snagama srušile DPS u ovim opštinama. Problem je što DPS još uvek nije srušen, zato ovaj sukob može biti koban.

Komentari(0)

Loading