SUMNJIVO, NIJE BILO KVORUMA ZA SASLUŠANJE: DEMOKRATE i DPS se nisu pojavili na sednici Odbora za bezbednost vezanoj za saznanja od EUROPOLA

16:03

Crna Gora 0

Ni danas neće biti ništa od saslušanja premijera Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

SUMNJIVO, NIJE BILO KVORUMA ZA SASLUŠANJE: DEMOKRATE i DPS se nisu pojavili na sednici Odbora za bezbednost vezanoj za saznanja od EUROPOLA
Printscreen/Youtube

Sednica Odbora za bezbednost, na kojoj je trebalo da se obave saslušanja povodom dokumenata Europola, kojima je obuhvaćena i prepiska putem Skaj aplikacije, odložena jer se nisu pojavili članovi tog skupštinskog tijela iz redova Demokrata i DPS-a. 


Članovi iz redova Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, kao i Predrag Bošković i Branko Čavor iz DPS-a, nisu se pojavili na sednici, te je usled nedostatka kvoruma ona i odložena.  

Predsednik Odbora Milan Knežević pitao kome je u interesu da se ne raspravlja o podacima Europola, ističući da je očigledno da je ta istraga sve vreme opstruirana.

"U razgovoru sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji je u Davosu, dogovoreno je bilo da se danas održi zatvoreni dio sjednice, a da dio u kom bi Abazović bio saslušan bude otvoren za javnost. Počinjem da sumnjam da neki od kolega iz DPS-a su po direktnim uticajem kavačkog klana i ne žele da dođu na ovu sjednicu. Imaju namjeru da dobiju na vremenu da me smijene. Mene pokušava da smijeni kavački klan što je mnogo bolje nego da pokušava da me ubije. Mene kavački klan neće smjenjivati i ja znam šta ću da uradim, a o tome ćete biti obaviješteni", rekao je Knežević, dodajući da su on i njegove kolege Andrija Mandić i Nebojša Medojević pod merama tajnog nadzora bez odluke Vrhovnog suda.

"Prisluškuju mene, Mandića i Medojevića i sumnjamo da je to za potrebe kavalčkog klana koji smo najviše mi prozivali prethodnih godina. Pozivamo Vrhovni sud da se izjasni da li postoji zakonita odluka po osnovu koje smo stavljeni na mere tajnog nadzora. Prisluškuju mobilni, fiksni, i telefon u kancelariji i nadzor mejlova", rekao je Knežević.

Dodao je da su inspektori brižno pratili članove kavačkog klana, kao njega i Mandića, sigurno mnogi ne bi izlazili iz države, ali i iz Spuža na način što neko na vreme nije podneo žalbu. 

Nakon Kneževića obratio se medijima i poslanik Krapović koji je rekao da je kasnio 15 minuta na sednicu, dok je istakao da je Boris Bogdanović zbog zdravstvenih problema sprečen da prisustvuje sednici, te nije reč ni o kakvom opstruiranju od njihive strane.

Komentari(0)

Loading