OGLASIO SE NAJBOGATIJI CRNOGORAC: Evo zbog čega više nije milijarder

19:11

Crna Gora 0

Suosnivač ethereuma Vitalik Buterin objavio je u petak na Tviteru da više nije milijarder.

OGLASIO SE NAJBOGATIJI CRNOGORAC: Evo zbog čega više nije milijarder
Printscreen/Youtube

Buterin, koji je suosnivač blockchain mreže 2014, doživio je krah njegovog tokena Ethera za 59 odsto otkako je dostigao maksimum od oko 4.800 dolara u novembru 2021, kada je njegov udeo procijenjen na oko 1,5 milijardi dolara.

On je nedavno bio gost prethodne crnogorske Vlade koja mu je, na predlog tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, dodeljeno državljanstvo, podseća Investitor.

U tvitu od petka, Buterin je rekao: "Na kraju pogriješite u svojim uvjerenjima i (posebno ako ste u politici, ali i u nekim drugim domenima) ispraviti tu grešku znači priznati da je prethodna verzija sebe doprinijela negativnoj vrijednosti svijetu".

On je raspravljao i o kompromisima između "otvorenog uma" i "strasti", istovremeno izražavajući podršku blockchainu čijem je stvaranju pomogao. “Napomena za trolove: ne, ethereum nije bila greška”, dodao je.

Business Insider piše je kontaktirao Buterina putem ethereuma, ali nije odmah dobio odgovor.

Tokeni TerraUSD i LUNA drastično su pali prošle sedmice, izbrisavši procenjenih 40 milijardi dolara s tržišta u nekoliko dana. TerraUSD, takozvani “stablecoin” navodno vezan za vrednost dolara, zadnji je put procenjen na oko 6 centi.

Eter je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon bitkoina, koji je izgubio otprilike polovinu svoje vrednosti u poslednjih šest meseci i oko 60 odsto je ispod svoje rekordne vrednosti od 69.000 dolara.

Buterin, kanadski programer rođen u Rusiji, jedna je od nekoliko visokoprofilnih žrtava kriptokolapsa koji je zahvatio ulagače širom sveta.

Komentari(0)

Loading