MEDENICA NEGIRAO KRIVICU: Okrivljen da je organizovao kriminalnu organizaciju radi ŠVERCA DROGE I CIGARETA

10:34

Crna Gora 0

Miloš Medenica juče je pred specijalnom tužiteljkom Natašom Bošković negirao da je organizovao kriminalnu organizaciju radi šverca droge i cigareta, ali i nezakonitog uticaja na sudske ishode u pojedinim predmetima radi novčane koristi, piše Pobjeda.

MEDENICA NEGIRAO KRIVICU: Okrivljen da je organizovao kriminalnu organizaciju radi ŠVERCA DROGE I CIGARETA
printscreen/sky


“Sinu bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata u kojem roku će biti sproveden kod sudije za istragu koji će se dalje odrediti u odnosu na prijedlog SDT-a o određivanju pritvora”, kazao je za Pobjedu advokat Stefan Jovanović.

Zadržavanje je određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Branilac Miloša Medenice je saopštio da je postupak protiv njegovog klijenta označen tajnim zbog čega nije mogao iznositi više detalja vezano za ovaj slučaj.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Advokat Jovanović je naveo da se Medenica predao crnogorskim istražiteljima nakon što je u Beogradu okončao lečenje od bolesti zavisnosti.

“U prethodnom periodu nije bio u mogućnosti da bude dostupan nadležnim organima iz razloga što je bio na jednoj klinici za liječenje bolesti zavisnosti. Kada je završen proces liječenja, odlučio je da se stavi na raspolaganje pravosudnim organima”, rekao je Jovanović.

On nije želeo da odgovori na pitanje novinara da li je Miloš Medenica dogovorio predaju crnogorskim vlastima.

“Ono što mogu reći jeste da je on kupio avionsku kartu u jednom pravcu i došao”, kazao je advokat Jovanović.

Medenica je uhapšen juče ujutro nakon što je avionom iz Beograda u 10.35 sati doputovao na aerodrom u Golubovcima gde su ga sačekali policajci koji su ga sproveli do prostorija Specijalnog policijskog odelenja.

Za Medenicom je krajem aprila raspisana lokalna potraga, a potom i nacionalna poternica pošto je bio nedostupan crnogorskim istražnim organima radi saslušanja na okolnosti stvaranja kriminalne organizacije, čiji je pripadnik, prema stavu SDT-a, i njegova majka Vesna Medenica, bivša predsednica Vrhovnog suda.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading