DIPLOMATSKI PASOŠ: Leposavić skrenuo pažnju na neznanj DPS medija

09:33

Crna Gora 0

Početkom ovog meseca DPS-ovi mediji pokušali su da nametnu temu nevraćanja diplomatskog pasoša i to nazivali ,,skandaloznim". Ono što je ovdje skandalozno jeste neznanje i smućivanje javnosti budući da Zakon o putnim ispravama (čl. 46) izričito propisuje: "Diplomatski pasoš se ne vraćam nego predaje radi poništenja", saopštio je bivši ministar pravde Vladimir Leposavić.

DIPLOMATSKI PASOŠ: Leposavić skrenuo pažnju na neznanj DPS medija
Printscreen/Youtube

"Pasoš nije tuđa stvar koja je nekome posuđena, pa da se vraća. Svi građani to dobro znaju, jer i nevažeće lične isprave ostaju u njihovom posjedu i to iz razloga pravne sigurnosti - radi zaštite ličnih podataka i sprječavanja falsifikovanja i drugih zloupotreba", istakao je Leposavić.


Dodaje da upravo iz tih razloga istim zakonom je propisano da se diplomatski pasoš predaje radi poništenja tek nakon donošenja rešenja o poništenju koje imaocu isprave mora dostaviti organ koji je izdao putnu ispravu.

"MVP kao nadležni državni organ to nije učinio evo već duže od godinu dana! Ovo je takođe promaklo lakrdijaškom medijskom istraživanju. Ova putna isprava prestaje da važi prestankom funkcije pa se nakon toga ne može koristiti, kao što, razumije se, nije ni korišćena nakon prestanka javne funkcije dr Vladimira Leposavića", zaključio je on.

Komentari(0)

Loading