U SKUPŠTINI CG ODRŽAN MINUT ĆUTANJA ZA UBIJENOG DUPKA JOVANOVIĆA: Poslanici podsetili nadležne ko su nalogodavci

14:11

Crna Gora 0

Danas se u Skupštini održava sednica na kojoj poslanici postavljaju premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima 43. vlade Crne Gore.

U SKUPŠTINI CG ODRŽAN MINUT ĆUTANJA ZA UBIJENOG DUPKA JOVANOVIĆA: Poslanici podsetili nadležne ko su nalogodavci
Printscreen/Youtube

Na predlog Jovana Vučurovića, poslanika Demokratskog fronta i Vladimira Martinovića iz Demokrata, na samom početku sednice predsednica Skupštine Danijela Đurović je pozvala svoje kolege iz Parlamenta, kao i premijera i ministre da se minutom ćutanja oda počast ubijenom osnivaču i uredniku dnevnog lista „DAN“ Dušku Jovanoviću.

Poslanik Demokratske Crne Gore, Vladimir Martinović apelovao je na početku sednice da se što pre pronađe nalogodavac gnusnog zločina, odnosno ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

„Nemamo pravo da ćutimo na takav zločin i da se to gura pod tepih“, kazao je Martinović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poslanik DF-a Jovan Vučurović podsetio je da je danas 18 godina od ubistva Jovanovića, koji je svoj život posvetio borbi protiv mafije, koja ja i danas najveći protivnik i demokratskih procesa i građana Crne Gore.

On je takođe istakao da mafijaška ruka, nažalost i danas, kao i tada, vlada Crnom Gorom.

„Dok se ovo ubistvo ne riješi Crna Gora ne može biti ni slobodna ni demokratska“, kazao je Vučurović.

Poslanik PzP-a Branko Radulović pozvao je nadležne da preslušaju otvorenu sednicu Odbora pre dve godine gde su bili i direktor policije i dve tužiteljke i GST.

„Oni su rekli ko su nalogodavci. Oni su među nama. Ako imate petlju, riješite to“, poručio je Radulović.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je jutros položila cveće na mestu na kojem je ubijen Duško Jovanović, što je uradio i premijer.

Podsetimo, danas se navršava 18 godina od ubistva osnivača i urednika dnevnog lista „DAN“ Duška Jovanovića čiji počionici još uvek nisu otkriveni i celi je slučaj i dalje obavijen velom tajne i danas, nakon 18 godina.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading