MANDIĆ O UBISTVU DUŠKA JOVANOVIĆA: Ubice i nalogodavci se kriju u sistemu Mila Đukanovića

16:33

Crna Gora 0

"Duško Jovanović je bio čovjek željan pravde i Crne Gore bez kriminala i korupcije, zbog čega je i ubijen. Nije bio spreman na kompromise preko kojih bi izdao sve ono u šta je duboko vjerovao, a to su vrijednosti tradicionalne Crne Gore i institucija bez mafije. Nikada se nije pomirio sa činjenicom da su na vlasti bili okoreli kriminalci ili ljudi u tijesnoj vezi sa kartelom", naovodi u autorskom tekstu za Borbu lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

MANDIĆ O UBISTVU DUŠKA JOVANOVIĆA: Ubice i nalogodavci se kriju u sistemu Mila Đukanovića
Printscreen

Autorski tekst prenosimo u celosti:

"Ono što se dešava u zadnje vrijeme sa hapšenjima u sudstvu, potvrđuje da je Duško bio u pravu. Zato je u ovom slučaju nužno otkriti nalogodavce i sve saučesnike u njegovoj likvidaciji, a koji se očigledno nalaze i u Skaj komunikacijama. Nesumnjivo je da se krivci kriju u sistemu Mila Đukanovića gdje je on lično na vrhu te piramide.

Upravo je crnogorsko pravosuđe blokiralo put do istine po ovom pitanju. Ono je sprečavalo da se dođe do bitnih odgovora i štitilo potencijalne egzekutore. Evo sada dobre prilike da novi Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović utvrdi sve činjenice vezano za ubistvo Duška Jovanovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Borba protiv organizovanog kriminala je borba za slobodno društvo. To je i Duško znao. Zato je obaveza svih nas da nam to bude prioritet u sadašnjosti i budućnosti. Nema važnijeg posla od „totalnog rata“ Crne Gore sa onima koji su je osiromašili, otimajući od građana i obračunavajući se sa njihovim protivnicima.

Crna Gora neće biti slobodna dok se ne otkrije ko je sve naredio ubistvo i pucao u Duška Jovanovića. Smatram da GST Novović ima najvažniju ulogu u rešavanju ovog teškog zločina. Ako onaj manji segment našeg pravosuđa koji nije korumpiran odradi dio tog važnog zadatka kako treba, rasvijetliće se i ovaj slučaj koji predugo tišti ovu zemlju.

Ovo je velika šansa da se ustanovi ko su korumpirani djelovi pravosuđa koji su onemogućavali da pravda bude zadovoljena, kako bi nadležni mogli njih procesuirati. Vjerujem da su ta bića u hijerarhiji zločinaca mnogo opasnija od onih koji su bili spremni na svaku vrstu kriminala."

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading