MILAN KNEŽEVIĆ Kriminalci u Crnoj Gori imaju više časti od nekih sudija!

14:18

Crna Gora 0

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a Milan Knežević izjavio je danas da duh bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i dalje lebti nad sudovima i poručio da bi kriminalci u Crnoj Gori trebalo da obuku toge, jer imaju više časti od nekih sudija.

MILAN KNEŽEVIĆ Kriminalci u Crnoj Gori imaju više časti od nekih sudija!
Printscreen/Youtube


Knežević je to rekao na konferenciji za novinare nakon što mu je Osnovni sud juče potvrdio kaznu od četiri meseca kućnog pritvora, a koju je svojevremeno izrekla kuma Vesne Medenice.

"Ona je kao Hamletov otac. Crnogorsko sudstvo je Skaj zastiđe, koje smo godinama raskrinkavali. Značajan broj sudija zaslužuje da je u Spužu, a brojni kriminalci mogu da stave toge jer imaju više časti od brojnih sudija", rekao je Knežević, preneo je podgorički Dan.

Advokat Demokratskog fronta Miroje Jovanović kazao je za presudu da je u pitanju pravni politički skandal i najavio žalbu.

Knežević je u oktobru 2019. osuđen na četiri meseca kućnog pritvora zbog incidenta u holu Skupštine u februaru 2017.

Poslanici DF-a Milutin Ðukanović, Branko Radulović i Marina Jočić tada su kažnjeni uslovno zbog istog inicidenta.

Prema optužnom predlogu, oni su 15. februara 2017. godine vređali poslanike Demokratske partije socijalista Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju i nasrtali na njih.

Osnovni sud u Podgorici presudio je da su funkcioneri DF-a izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Incident se dogodio nakon što je parlament ukinuo imunitet i odredio pritvor liderima DF-a Kneževiću i Andriji Mandiću.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading