VAKAT JE! Čeka se otvaranje slučaja "Bećirović" - kako su Ćoćo i Medenica pazarili zemljište u Kolašinu

15:34

Crna Gora 0

„Biznismen“ Zoran Ćoćo Bećirović rekao je da je prijatelj sa tadašnjom predsednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom i da je lično on, sa njom razgovarao o kupovini zemljišta u Кolašinu, navodi portal "Borba".

VAKAT JE! Čeka se otvaranje slučaja "Bećirović" - kako su Ćoćo i Medenica pazarili zemljište u Kolašinu
Printscreen/Youtube

To je rekao prije par godina u sudnici podgoričkog Osnovnog suda, u postupku koji je pokrenuo protiv Mreže za afirmaciju nevaldinog sektora (MANS), Vijesti i Dana.

Bećirović i njegova kompanija „Caldero Trading LTD“ tužbu su podnijeli nakon što je MANS objavio, a Vijesti i Dan prenijeli tekst – da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, četiri godine od nadležnih organa krila informaciju o poslu sklopljenom sa kolašinskim biznismenom, iz kojeg je prihodovala blizu 139 hiljada eura, piše Borba.

„Ja jesam porodični prijatelj sa g-đom. Vesnom Medenicom, ali me od strane tuženih niko nikada nije pitao da li sam ja porodični prijatelj sa g-đom. Vesnom Medenicom. Ja sam u medijima govorio da sam porodični prijatelj sa g-đom Vesnom Medenicom, ali ne mogu da se sjetim gdje sam i kada to pomenuo. Ja sam lično razgovarao i pregovarao sa g-đom Vesnom Medenicom u vezi kupovine predmetnog zemljišta. Ja se bavim kupovinom i prodajom zemljišta i u Кolašinu imam preko 3,5 miliona kvadrata zemljišta, a malo je Кolašinaca koji mi nijesu prodali zemlju, rekao je tada Bećirović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Rekao je i da je puno puta do sada u „zajedničkoj sprezi izmedu tužilastva, posebno Specijalnog i mafijaških medija i ove organizacije“ bio predmet istrage, ali da nikada nije došlo do pokretanja postupaka, pa nije krivično osuđivan.

Tvrdio je da nije kriminalac, da se ne bavi nikakvim kriminalnim poslovima, pranjem para i da nije kontroverzni biznismen.

Medije i MANS optužio je da su mu tekstovima pričinili štetu – tako što je došlo do gubitka poslovnih partnera, problema sa stranim bankama…

Ipak, nakon najnovijih dešavanja, te hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda, predsjednika Privrednog suda,  glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, bi svakako trebalo, kad to nije pošlo za rukom Кatniću, koji se na iznenađenje mnogih bio „ustremio“ na Bećirovića, da otvori slučaj kolašinskog biznismena i prijatelja Vesne Medenice.

U danima koji su pred nama, isplivaće, i da li je, i ko, zaustavljao da to učini bivši GST Milivoje Кatnić.

Izvor: borba.me

Komentari(0)

Loading