VLADA PODRŽALA PREDLOG ZAKONA: Zeta na korak do opštine

15:43

Crna Gora 0

Vlada je dala pozitivno mišljenje na na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i na Predlog mišljenja na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu. Tim zakonima je predloženo da Zeta dobije status opštine.

VLADA PODRŽALA PREDLOG ZAKONA: Zeta na korak do opštine
Printscreen/Youtube

Ministar pravde Marko Kovač je izuzeo mišljenje jer smatra da Vlada ne sme dati mišljenje na nešto što je suprotnu Zakonu o teritorijalnoj organizaciji

„Trebalo je uraditi studiju izvodljivosti koja je izostala… Mislim da ulazimo i u jednu opasnu zonu i kada mijenjamo ime Golubovci u Zeta“, rekao je Kovač.

Ministar finansija Aleksandar Damjanovič je predložio da se prvo uraditi fiskalni uticaj i elaborat te da bi Zeta status opštine trebala da dobije od prvog januara 2023. godine.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Zli jezici kažu da ovo ima veze sa izborima u oktobru u Podgorici. Ja u to ne vjerujem. Kada se izradi fiskalni uticaj i elaborat možemo od naredne godine da dobijemo opštinu“, rekao je Damjanović.

On je takođe izuzeo mišljenja na predlog zakona ali je rekao da će ga podržati ako amandmanima bude uvažen zahtev da tekst zakona stupa od naredne godine.

Komentari(0)

Loading