ZELENSKI POZVAO DRITANA U KIJEV

17:00

Crna Gora 0

Abazović je Zelenskog upoznao sa brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila i naveo da se radi o skoro 2% populacije

ZELENSKI POZVAO DRITANA U KIJEV
Printscreen/Youtube

Završen je razgovor premijera Crne Gore Dritana Abazovića sa predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Podsetimo, Abazović je prije par dana uputio pismo podrške Zelenskom.

„U ovom teškom vremenu za Ukrajinu i cijeli evropski prostor, dozvolite da, prije svega, uputim izraze iskrenog saučešća povodom stradanja i gubitka velikog broja života nevinih ukrajinskih građana“ pisalo je u pismu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Predsjednik Vlade Abazović u razgovoru sa predsjednikom Ukrajine istakao je da je Crna Gora osudila agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu i da od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući da se danas evropske vrijednosti slobode i prava na sopstveni izbor brane izvan granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

„Nadamo se da će Ukrajina dobiti status kandidata za ulazak u EU, a Crna Gora kao lider u pregovaračkom procesu spremna je da pruži neophodnu ekspertsku i političku pomoć“, naznačio je predsjednik Vlade Abazović.

Abazović je Zelenskog upoznao sa brojem ukrajinskih izbjeglica koji je Crna Gora primila i naveo da se radi o skoro 2% populacije.

Predsjednik Vlade Abazović je tokom razgovora sa Zelenskim prenio ličnu spremnost da posjeti Kijev i na taj način pruži podršku ukrajinskom narodu, uz konstataciju da će liderima sa Zapadnog Balkana predložiti da zajednički posjete glavni grad Ukrajine i pruže podršku. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio se predsjedniku Abazoviću na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini, njenom principijelnom stavu prema EU i odnosu u Ujedinjenim nacijama.

Upoznajući premijera Abazovića sa trenutnom situacijom u Ukrajini izrazio je spremnost za produbljenje saradnje i intenziviranje ličnih odnosa sa Abazovićem. U tom smislu, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski uputio je poziv predsjedniku Vlade Crne Gore Abazoviću da u što skorijem periodu posjeti glavni grad Kijev, navodi se u saopštenju.

Izvor: IN4S

Komentari(0)

Loading