DANAS SEDNICA VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Pozvani Jovanović, Novović, Brđanin

09:42

Crna Gora 0

Prva sednica Veća za nacionalnu bezbednost na čelu sa predsednikom Vlade Dritanom Abazovićem održaće se danas sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Na sednici su, kako se dodaje, pozvani i vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

DANAS SEDNICA VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Pozvani Jovanović, Novović, Brđanin
Printscreen/Youtube

"Na dnevnom redu naći će se Usvajanje nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2022. - 2025. godine, određivanje koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju, kao i koordinatora za izradu i primenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Takođe, planirano je da se članovi Veća upoznaju sa stanjem i problematikom u odnosu na uslove rada i na druga pitanja koja su od značaja za rad Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva i drugih tužilaštava, a posebno u kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"U tom smislu, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na sjutrašnju sjednicu Vijeća pozvani su da prisustvuju: vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Podsećamo da je na sednici Vlade održanoj 5. maja 2022. godine doneto je Rešenje o imenovanju Veća za nacionalnu bezbednost, čiji će sastav, pored predsednika Vijeća Abazovića činiti članovi: Raško Konjević, potpredsednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova, Savo Kentera, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, Milan Knežević, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamenik predskednika Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Komentari(0)

Loading