JOLE (NSD-DF) UPOZORIO MILA, RANKA I RAŠKA: Ukoliko pokrenu NOVI NAPAD NA SPC, biće im odgovoreno kako treba

10:14

Crna Gora 0

Na predlog predsednika Veća za nacionalnu bezbednost Dritana Abazovića, ministar odbrane i član tog Veća, Raško Konjević, izabran je za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju. Ovim je Konjević postao šef svih službi bezbednosti u Crnoj Gori. Imenovanje Konjevića nije prošlo bez reakcija. Najžustrija polemika otvorena je sa liderom DNP-a, Milanom Kneževićem, međutim, nije samo Knežević imao negativan stav na izbor Konjevića.

JOLE (NSD-DF) UPOZORIO MILA, RANKA I RAŠKA: Ukoliko pokrenu NOVI NAPAD NA SPC, biće im odgovoreno kako treba
Pogled

Veliki broj analitičara smatra da je Konjevićevo imenovanje direktna odluka američke ambasade čiji je on, kako su isticali, veliki miljenik.

Imenovanje Konjevića je, prema rečima poslanika DF-a Jovana Jola Vučurovića, zaista jedna morbidna situacija.

„Da u junu 2022. godine, neko iz stranke koja je godinama bila dio Đukanovićevog zločinačkog i mafijaškog režima, nakon svega bude postavljen na ovako važnu funkciju, jeste morbidna situacija. Naravno, pitanje je od koga postavljen, imajući u vidu brojne agenture koje su se uzvrtjele po Crnoj Gori naročito poslednjih mjeseci. Taj koji se odlučio na Konjevića, u isto vrijeme kao da je htio da ponizi Abazovića, a negdje bi bilo očekivano da neko od ,,njegovih“ ljudi bude na toj poziciji. Ruku na srce, odavno Crna Gora nije imala ovoliko samoproklamovanih stručnjaka za bezbjednost a mafija sve jača i nalazi se u većini institucija“, izjavio je Vučurović za crnogorske medije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On smatra da ne treba ni podsećati da Konjević dolazi iz političke strukture koja je jedan od glavnih promotera montenegrinskog ekstremizma i antisrpstva, što ovoj situaciji daje posebnu dimenziju.

„Svjedoci smo da su Krivokapić i Konjević za samo nekoliko mjeseci u ovoj i ovakvoj manjinskoj vladi uspjeli da nametnu svoju ideologiju i da joj upravo daju ,,boju“ onih koje smo porazili 30. avgusta. Ta činjenica će svakako biti značajna, jer nema sumnje da će neko takvog političkog bekgraunda pokušati da radi isto što i oni ekstremisti do 30. avgusta, posebno da pokrenu novi talas napada na srpski narod i SPC. Biće im odgovoreno kako treba, to neka budu sigurni i Konjević i Krivokapić, a i Đukanović“, kaže Vučurović i dodaje da je u vrijeme kada je Konjević bio ministar policije došlo do najvećeg ,,cvjetanja“ kriminala, da je eskalirao sukob između raznih klanova, i da su tada formirani i ovi današnji u čijim sukobima je stradalo na desetine ljudi.

„Ne sjećamo se da je bilo šta preduzeo da se obračuna sa tim klanovima, odnosno da spriječi da se Crna Gora i zvanično preda u ruke Đukanoviću i mafiji. Ili je, možda i sam bio samo marioneta u rukama onih koji stoje iza tih klanova i organizovanog kriminala, a to su Đukanović i njegov kartel. Na Konjeviću je da odgovori na mnoga pitanja – da li je od golog straha zatvorio oči pred činjenicom da se to zlo stvara u Crnoj Gori, da li je dobrovoljno učestvovao u tome ili – nije znao, sa pozicije ministra policije, ono što je vidjela cijela Crna Gora – da se Crna Gora pretvorila u mafijaško carstvo. To su odgovori koje treba da da, kao i na pitanja u vezi svoje uloge u divljanju policije 24. oktobra. Uglavnom, ne vidim nijedan razlog zašto bi on bio postavljen na ovako važno mjesto, osim ako i bukvalno nije instaliran od pojedinih centara moći koji procjenjuju da će raditi u njihovom interesu, a ne u interesu građana Crne Gore“, zaključio je Vučurović.

Komentari(0)

Loading