BERANE KONAČNO DOBILO GRADONAČELNIKA: VUKO TOTOROVIĆ (NSD-DF), novi predsednik opštine

12:12

Crna Gora 0

Na današnjoj sednici Skupštine Opštine Berane za novog predsednika Opštine izabran je Vuko Todorović iz Koalicije Za budućnost Berana.

BERANE KONAČNO DOBILO GRADONAČELNIKA: VUKO TOTOROVIĆ (NSD-DF), novi predsednik opštine
Aloonline.me

Todorović je izabran glasovima 19 odbornika nove koalicione većine koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora (Demokrate), Pokret „Berane sad“, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora.

Todorović je diplomirani mašinski inženjer, a do sada je bio direktor „Vodovoda i kanalizacije“ u Beranama.

Sednicom je rukovodio predsednik Skupštine Opštine Novica Obradović, koji je izabran 7. juna na konstitutivnoj sednici SO koju je zakazala Vlada Crne Gore.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nosilac liste Za budućnost Berana će, kako je ranije dogovoreno, ovu funkciju obavljati naredne dve godine nakon čega će ga zameniti Damjan Ćulafić iz Demokratske Crne Gore.

U izjavi za Aloonline, Todorović je otkrio ciljeve opštine i program rada u predstojećem periodu.

„Kao što smo i u predizbornom programu naveli, radićemo na projektima koji su u toku i koji su već u obradi. Ima i projekata koje smo najavili, akcenat je, svakako, na otvaranju novih radnih mjesta kako bismo spriječili odlazak naših sugrađana iz Berana i uopšte sa ovih prostora“ – rekao je Vuko Todorović, a na pitanje da li je tačno da funkcije nisu raspodeljene, kako je naveo bivši predsednik opštine, kaže:

„Mi smo većinu tih stvari definisali, ali ćemo tokom narednih dana potpisati i koalicioni ugovor nakon čega će i javnost biti obaviještena, tako da pre toga ne bih o tome govorio. Mogu samo da kažem da će potpredsjednik biti kolega Damjan Ćulafić i Mladen Premović iz Pokreta Berane Sad“, zaključio je Vuko.

 

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading