ĐUROVIĆ Trka sa sezonom 2019. je u toku, bio bi veliki uspjeh da je stignemo ili nadmašimo

20:00

Crna Gora 0

Ako je suditi sadašnjim pokazateljima, ljetnja turistička sezona biće veoma dobra, optimista je ministar ekonomskog razvoja i turzima Goran Đurović.

ĐUROVIĆ Trka sa sezonom 2019. je u toku, bio bi veliki uspjeh da je stignemo ili nadmašimo
EPA

U razgovoru za medije kaže da su pokazatelji za predstojeću sezonu su veoma dobri. Objašnjava i zašto to kaže.

“Na dan 10. jun imali smo 60 odsto turista više nego prethodne godine a ino prihoda čak 86 odsto više, skoro na nivou 2019. Trka sa sezonom 2019. je u toku i bio bi veliki uspjeh da je stignemo ili nadmašimo”, navodi ministar.

Jasno poručuje – u svakom slučaju daćemo sve od sebe da se naši gosti osjećaju sigurno i komforno u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Govoreći o tome sa kojih destinacija će nam ovog ljeta dolaziti turisti, ministar Đurović podvlači da je interesantno da imamo pojačano interesovanje Zapadne Evrope, Skandinavije i Izraela, što, kako dodaje, govori u prilog tome da Crna Gora postaje prepoznatljiva destinacija koju vrijedi posjetiti.

“Naravno, region ne smijemo zaboraviti pa sam u tom pravcu imao zvanične posjete Srbiji i BIH odakle donosim jako pozitivne informacije o zainteresovanosti njihovih građana i građanki da ljetuju u Crnoj Gori”, napominje.

Na pitanje da li će neradna nedjelja u trgovinama loše uticati na turističku sezonu, ministar kaže da neradna nedelja ostaje i dalje na snazi.

“Nije postignut dogovor poslodavaca i sindikata, a đe nema dogovora, odluku donosi sud, tako je ostalo da se Ustavni sud izjasni o neradnoj nedjelji”, zaključio je Đurović.

 

Izvor: CDM

Komentari(0)

Loading