UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI SALETA MUTAVOG: Ubijeni škaljarac Minja Šaković i ranije bio na meti napadača

10:40

Crna Gora 0

Ubijeni Minja Šaković je važio za jednog od vođa škaljarskog klana, a i ranije je bio na meti napadača.

UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI SALETA MUTAVOG: Ubijeni škaljarac Minja Šaković i ranije bio na meti napadača
Foto Printskrin RTCG

Na ovog Podgoričanina  je pucano 2017. godine u Podgorici ispred "Auto Zete", kada je bio teško povređen. Tada je stradao sin vlasnika "Auto Zete" Ivan Nedović. Pretpostavlja se da je Nedović bio kolateralna šteta.

Šaković ima policijski dosije za više krivičnih dela u Podgorici, više puta je privođen zbog oružja a sumnja se i da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog.

Pre nekoliko godina pripreman je atentat na njega. Zbog pripreme likvidacije policija je početkom marta prošle godine uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanin Sašu Stanišića Prema navodima optužnice, kriminalna grupa koja je planirala likvidaciju Podgoričanina Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su nameravali da ga ubiju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Okrivljeni Trkulja i Mirović su iz tog stana opservirali kuću i kretanje Šakovića, a tokom priprema za izvršenje krivičnog dela trenirali su upucavanje snajperskom puškom, nabavili kombi u koji su smestili motocikl sa kojim bi pobegli nakon ubistva i zapalili ga i obezbedili štek stan u kojem bi se krili nakon izvršenja krivičnog dela.

Međutim, okrivljeni su uhapšeni u momentu kada su trebali da uđu u kombi kojim bi došli do stana odakle je planirano da se ubije Šaković, iz snajperske puške koju je trebala da im donese druga osoba.

Dve godine ranije Šaković je uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Dedovićem (kasnije ubijen u Grčkoj) i Jovanom Vukotićem, 27. marta 2016. godine, počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju na štetu Kotorana Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

 

Izvor: novosti

Komentari(0)

Loading