ISTRAŽITELJI UVERENI: Minju Šakovića je u Budvi ubio stranac za veću svotu novca

10:21

Crna Gora 0

Policija će na osnovu fotografije skinute sa nadzornih kamera pokušati da identifikuje ko je muškarac s bijelim kačketom, u beloj košulji, koji je, kako je potvrdilo više svedoka, iz neposredne blizine u petak veče pucao i usmrtio Podgoričanina Milića Minju Šakovića dok je sa prijateljima sedeo u budvanskom lokalu ,,Korkovado“.

ISTRAŽITELJI UVERENI: Minju Šakovića je u Budvi ubio stranac za veću svotu novca
Printscreen

Kako je potvrđeno crnogorskim medijima u policiji, istražitelji su sve više uvereni da je visokorangiranog člana škaljarskog klana ubio stranac za veću svotu novca. Iako su sigurni da je tokom praćenja Šakovića korišćeno više lokacija i bilo uključeno više osoba, sve ukazuje da su počinioci ovog zločina upravo u Budvi iznajmili stanove i ostavili ključne tragove.

Istražitelji rade na otkrivanju štek stanova, ali uprkos tome, pomoć traže i od kolega iz više zemalja. Ubica, koji je ostavio tragove, kako je saopšteno, najverovatnije je sa neke daleke destinacije stigao u našu zemlju i odradio ,,dogovoreni posao“. Upravo zbog načina delovanja ubice operativci su zaključili da su se susreli sa profesionalcem, očito finansijski motivisanim i sa jakom logistikom.

Šaković je ubijen naočigled prijatelja Ognjena Kažanegre i Vjekoslava Lambulića, sa kojima je sedeo za istim stolom i koji su, kako su ispričali inspektorima, primijetili ,,sumnjivo lice“. Oni su pobegli kad je ubica zapucao u Šakovića. Nisu reagovala ni dvojica policajaca u civilu, a bili su u neposrednoj blizini. O izostanku reakcije dvojice policajaca upoznati su čelni ljudi u bezbednosnom sektoru. Oni su već dali izjavu na ove okolnosti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Saslušano je više bezbednosno interesantnih osoba, kako iz Šakovićevog bliskog okruženja i svedoka zločina, tako i iz suprotstavljenog klana. Svedoci su naveli da je Šaković u poslednje vrieme bio ,,laka meta“ i da je ,,izgubio osećaj da mu je ugrožena bezbednost“, što je očito išlo u korist ubici i njegovim nalogodavcima. Nakon ubistva, ubica je pobegao pored hotela ,,Mogren“, a zatim pored obližnje prodavnice i izgubio se između stambeno-poslovnih zgrada Budve, koja je u to vreme bila puna turista i meštana.

Tokom uviđaja inspektori su pronašli beli kačket i belu košulju. Milić Minja Šaković je dva puta izbegao likvidaciju koja mu je, kako je utvrđeno policijsko-tužilačkim aktivnostima, bila do detalja pripremljena. Prvi put 8. septembra 2017. godine, kada je u podgoričkom lokalu ,,Auto Zeta“ teško ranjen, a stradao je Ivan Nedović, koji se za nesreću sreo sa Šakovićem i njegovim bratom. U martu prošle godine crnogorski istražitelji spasili su mu život kada su uhapsili grupu koja ga je pratila i planirala da ga ubije.

Naši istražitelji postupali su po operativnim podacima koje su dobili od kriminalističke policije Holandije, službe bezbednosti Belgije, nacionalne kriminalističke policije Velike Britanije i tako sprečili osumnjičene da plan sprovedu u delo.

Šaković je nakon prve izbegnute egzekucije bio posebno oprezan i pokušao je da se zaštiti. Kako tvrde inspektori, stalno je bio u blindiranim vozilima, nije izlazio bez pratnje telohranitelja, ali je u poslednje vreme odlučio da prekine sa životom u strahu. Šaković je često boravio u Budvi, gde je iznajmio restoran ,,Old Fisherman’s Pub“, gde je u oktobru 2015. godine ubijen Goran Đuričković.

Komentari(0)

Loading