SABRIJA VULIĆ TRAŽI PRAVDU ZA CG MUHAMEDANCE: Crnogorski muslimani su muslimani sa velikim M, ne stidimo se

10:32

Crna Gora 0

Predsednik Saveta muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić poručio je danas da je težak i, kako je kazao, "ponekad obeshrabrujući posao u ambijentu u kojem se nalaze crnogorski muslimani".

SABRIJA VULIĆ TRAŽI PRAVDU ZA CG MUHAMEDANCE: Crnogorski muslimani su muslimani sa velikim M, ne stidimo se
Printscreen/Youtube

Savet je juče obeležio Dan Muslimana, a Vulić je na skupu poručio da se muslimani u Crnoj Gori neće predati jer su potpuno svesni da su neraskidivo vezani za Crnu Goru kao svoju jedinu i matičnu državu.

"Nastavljamo tamo gdje su stali naši očevi i djedovi ne stideći se da se nacionalno izjasnimo kao muslimani sa velikim slovom M" naglasio je Vulić.

Kako je rekao, kaže obeshrabrujući zato što podrške nema ni od kuda, a ni razumevanja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Građani Crne Gore koji se nacionalno izjašnjavaju kao muslimani već dvije decenije su na vjetrometini. Kad god očekivali da će se to promjeniti bivalo je još gore. Nacionalne muslimane teško je pronaći na nekom odgovornom mjestu pa se često pitamo zar među preko 30.000 muslimana u Crnoj Gori, kako govore posljednjim istrašivanja, nema kvalitetnog kadra", rekao je Vulić.

On je upitao zar u posljednje dve decenije "crnogorski muslimani, koji su beskrajno odani Crnoj Gori, gotovo stoprocentno građanski orjentisani, zaslužuju da u svim vladama u ove dvije decenije imaju samo jednog ministra koji se javno izjasnio kao musliman".

"U 43. Vladi ušli su predstavnici svih manjina osim ,uslimana. Vrijeme je da se to popravi. Ili je možda naš najveći grijeh što beskrajno volimo Crnu Goru, što nemamo rezervnu državu i što nam je jezik crnogorski. Bez obzira na sve i dalje ćemo voljeti Crnu Goru i boriti se za bolji život svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost", poručio je Vulić. 

Komentari(0)

Loading