OPROBANA TAKTIKA DPS-A: Pričom o Temeljnom ugovoru žele da skrenu pažnju sa hapšenja Vesne Medenice i Blaža Jovanića!

16:31

Crna Gora 0

Demokratska partija socijalista prethodnih dana počela je da se bavi raznim temama a i dalje izbegavajući da komentariše slučaj Vesne Medenice, njenog sina, ali i slučaj uhapšenog predsednika privrednog suda Blaža Jovanića.

OPROBANA TAKTIKA DPS-A: Pričom o Temeljnom ugovoru žele da skrenu pažnju sa hapšenja Vesne Medenice i Blaža Jovanića!
Printscreen/Youtube

Podsećamo, nakon obelodanjivanja transkripta razgovora sa SKY aplikacije Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči Vesnu i Miloša Medenicu za stvaranje kriminalne organizacije koja se bavila švercom narkotika i cigareta. Oboje se trenutno nalaze u Istražnom zatvoru. U drugom slučaju, uhapšen je predsednik privrednog suda Blažo Jovanić koji je, kako se optužuje, bio organizator stečajne mafije gde je sebi i svojim bliskim saradnicima pribaljao protivpravnu imovinsku korist.

Krajnje je interesantno kako Demokratska partija socijalista „okreće“ priču na drugu stranu i potencira druge teme iz javne sfere. Tako je otpočeta hajka na CEDIS i na njenu upravu a na čijem čelu je direktor Vladimir Čađenović (Demokrate) kako žele da „prepumpaju“ ovo državno preduzeće partijskim kadrovima i da dodele stanove rukovodećem kadru. Takođe, u njihovoj retorici uvek je prisutna tema oko potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Naravno, ova pitanja su svakako važna za društvenu zbilju u Crnoj Gori, međutim interesantno je kako DPS ni po kom slučaju ne želi da komentariše slučajeve partijskog zapošljavanja, dodele stanova, a tek da govore o ovim slučajevima imavši u obzir da su i Medenica i Jovanić bili jedne od udarnih pesnica DPS-a u pustošenju Crne Gore.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Konstantno slušamo propovedanje funkcionera DPS-a kako žele uređeno društvo, kako mnogi imaju maligni uticaj na Crnu Goru i kako će oni, kako su to navodno do sada radili, zašitit Crnu Goru. Međutim, nikako da je zaštite od sebe samih i od onih koji su pustošili Crnu Goru, kao što su Vesna Medenica i Blažo Jovanić. Čini se da im je promaklo da pozdrave hapšenja tog dvojca, ali očekuju da sudovi rade svoj posao.

Dakle, kada se hapse ljudi koji rade po njihovom nalogu, ćuti se i traži, kako reče Đukanović, pretpostavka nevinosti kao osnov prava, ali takvu izjavu nije dao kada je unapred, zajedno sa njegovim sudstvom osudio i progonio lidere, funckionere i članove DF-a za montirani tzv „Državni udar“ i mnogim drugim izmišljenim sudskim procesima, ali i mnogih drugih političkih oponenata.

Dakle, dupli aršini DPS-a nisu strani, ali dok god svaka partija pojedinačno ne osudi kriminalne radnje bilo koje osobe u ovoj državi, napretka za Crnu Goru neće biti.

Komentari(0)

Loading