"I JA BI VOLEO": Krivokapić se poverio Abazoviću i kolegama da bi i on želeo da ide sa njima u posetu Srbiji

13:46

Crna Gora 0

Predsednik Vlade Dritan Abazović naredne sedmice bi trebalo da otputuje u zvaničnu posetu Srbiji. On je na današnjoj sednici Vlade kazao da je i ministar poljoprivrede Vladimir Joković izrazio želju da bude dio delegacije, a ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić prokomentarisao je da bi i on rado išao sa njima, ali mora na samit NATO.

"I JA BI VOLEO": Krivokapić se poverio Abazoviću i kolegama da bi i on želeo da ide sa njima u posetu Srbiji
EPA

"A i mi bismo rado da ste Vi sa nama", odgovorio je Abazović, kroz smeh, a Krivokapić se našalio da je on srpski student.


Ministar Ervin Ibrahimović je rekao da se nada da će poseta doprineti jačanju bilateralnih odnosa i da "građani Crne Gore zbog svojih ubjeđenja neće biti maltretirani na graničnim prelazima ka Srbiji".

Abazović je naglasio da i on osuđuje takvo ponašanje prema crnogorskim poslanicima.

"Naravno da ću sa kolegama u Srbiji otvoritii i tu temu", istakao je premijer.

On je naglasio da je to Zatvoreni Balkan.

"Vidio sam i natpise "Da li je to taj Otvoreni Balkan". Ne, to je Zatvoreni Balkan. Otvoreni Balkan je kada nećete imati kontakt sa policijom države u koju ulazite", napomenuo je.

Krivokapić je dodao da zna da im "nije laka posjeta".

"Rekao sam da bih rado išao sa vama da ne moram da budem na samitu NATO-a, bez ikakve šale, iskreno mislim da to je među prioritetima naše vanjske politike", naveo je Krivokapić.

Komentari(0)

Loading