KNEŽEVIĆ: Ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći

14:36

Crna Gora 0

Predsednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knžević odbacio je mogućnost da istovremeno budu potpisani temeljni ugovori sa SPC i nekanonskom CPC.

KNEŽEVIĆ: Ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći
Printscreen/Youtube

"To bi bio okidač zašto ova vlada ne bi trebalo da opstane više od mesec-dva dana", jasan je Knežević.

Što se Demokratskog fronta tiče, rekao je, eventualni ugovor sa CPC bio bi fiktivni i nepostojeći. Gostujući na podgoričkoj Adria TV, on je precizirao da CPC nije uređena u pravnom sistemu Crne Gore već u policijskoj stanici na Cetinju.

Govoreći o članovima vlade iz SDP-a, kritičarima Temeljnog ugovora sa SPC, Knežević je rekao da će oni ostati u vladi i posle buke koju dižu zbog ovog pitanja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Knežević je primetio da će se šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić "ohladiti do ujutru", jer, kako je rekao, on odlično zna da četiri eparhije predstavljaju sastavni deo Srpske pravoslavne crkve i da je patrijarh ili neko koga odredi on vlastan da potpiše Temeljni ugovor.

Knežević je rekao da će biti veoma zanimljivo šta su sledeći potezi SDP-a i DPS-a.

"Imam utisak da su i Raško Konjević i Ranko Krivokapić delegirani od DPS-a (Mila Đukanovića) i da su oni DPS-ovi ministri u vladi i mislim da će biti veoma interesantno ako Velibor Džomić bude ponovo krstio i Raška Konjevića, Ranka Krivokapića i Draginju Vuksanović jer će ovo biti jedan čin novorođenja i novokrštenja ministara iz SDP-a", rekao je Knežević.

"Znajući njihovu principijelnosot i znajući ih kao politčke gromade oni će i dalje ostati u vladi i neće napraviti ništa što bi poremetilo ono što su oni zatekli u kabinetima i što imaju u nadležnosti", kazao je on.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading