ŠUMSKA MAFIJA TRLJA RUKE: Medojević optužio Vladu za ENORMNO POSKUPLJENJE DRVA I PELETA

16:11

Crna Gora 0

Predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fropnta Nebojša Medojević poručuje da je za enormno poskupljenje ogrevnog drveta i peleta kriva nesposobna Vlada.

ŠUMSKA MAFIJA TRLJA RUKE: Medojević optužio Vladu za ENORMNO POSKUPLJENJE DRVA I PELETA
Printscreen/Youtube

„Kad se naši građani budu suočili sa poskupljenjem drva za ogrev koja će morati plaćati i po 80 evra po kubiku, umjesto 40 evra kolika je cijena bila prošle godine i pelet i po 400 evra po toni , umjesto 170-180 evra koliko je bila cijena prošle godine, moramo znati da je to isključiva krivica ove nesposobne i slabe Vlade“, precizirao je Medojević.

Ističe da u ulovima spekulativnih promena na tržistu , kada privatni proizvođači podižu cene radi sticanja ekstra profita i time ugrožavaju osnovna ljudska prava stanovnistva i njihove zdravlje i elelemntarne uslove za zivot, Vlada bira intervenisati.

„Zabrana izvoza i ograničavanje cijena ogrevnog drveta i peleta su neophodni zbog zaštite našeg stanovništva koje je prinuđeno da se grije na najeftinije energente. U Podgorici se oko 29.000 porodica grije na drva ili pelet. Ako Vlada ne interveniše cijene će eksplodirati i veliki broj građana će biti izložen enormnim troškovima ili će biti prinuđen da kupuje drva na crno od šumokradica i švercera. Šume će biti dodatno devastirane i kajmak će skinuti šumarska mafija koja decenijama nekažnjeno uništava naše šume“, navodi Medojević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Smatra da ministar pokazuje ili ogromno neznanje ili strah od šumarske i drvoprerađivačke mafije koja sada na ratu i nesreći želi da profitira.

Vlada mora da zamrzne cijene za domaće kupce , a tržišni viškovi se mogu prodavati po tržišnim cijenama.Sličnu situaciju ratnog profiterstva već imamo u farmacetskom sektoru gdje privatni monopolista diktira poskupljenja cijena ljekova koje su porasle od 20 do 50% . Vlada se češlja dok kuća gori.Samo relaksirano“, zaključio je Medojević na svom Facebook profilu.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading