KRIVOKAPIĆU BITNIJA EU OD CG: Zbog Otvorenog Balkana i Temeljnog ugovora PRETI IZBORIMA NA JESEN

19:11

Crna Gora 0

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić saopštio je da će SDP naredna tri dana iskoristiti kako bi Vladu Crne Gore vratio na evropski put, te da su vanredni izbori, ukoliko se to ne desi, jedini odgovor, javljaju crnogorski mediji..

KRIVOKAPIĆU BITNIJA EU OD CG: Zbog Otvorenog Balkana i Temeljnog ugovora PRETI IZBORIMA NA JESEN
EPA

Komentarišući najavu potpredsednika Vlade Crne Gore Vladimira Jokovića, da će na sednici u petak biti glasanje o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), rekao da bi Joković i premijer Dritan Abazović trebalo da daju odgovor o tome zašto crkvena pitanja ponovo postaju dominantna tema u našoj zemlji.

"Odjednom se desilo da prioiritet vlade više nijesu ta dva stuba, nego druga dva stuba koja nijesu prioritet EU, nego neke druge države, a to je položaj njene crkve u Crnoj Gori i Otvoreni Balkan. Obje teme nas vraćaju u prošlost i odvajaju od evropskog puta. SDP će insistirati da se vlada vrati na evropsku agendu. Ako u naredna tri dana ne vratimo Vladu na evropski put, jedini odgovor su izbori. Ta vlada je onda nastavak prethodne vlade i prevara građana i EU. Prevariti evropske partnere dva puta sa djelovima iste vlade ne smije biti dozvoljeno. Mandat se mora vratiti građanima i onda su u oktobru spremni i državni izbori" rekao je Krivokapić.

Komentari(0)

Loading