ABAZOVIĆ ODLUČAN: Ne pada mi na pamet da padam pod pritisak par EKSTREMISTA IZ VLADI

13:11

Crna Gora 0

Premijer Dritan Abazović kazao je da će u petak na sjednici glasati o ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom. On je novinarima u Bijeloj rekao i da neki ljudi žele destabilizaciju, kao i da mu "ne pada na pamet" da padne pod pritisak grupice ekstremista unutar Vlade.

ABAZOVIĆ ODLUČAN: Ne pada mi na pamet da padam pod pritisak par EKSTREMISTA IZ VLADI
EPA

“Nije njima do Temeljnog ugovora, nego do Europola. Neka se ne kriju iza Temeljnog ugovora, da ih je zanimalo ne bi CPC tretirali kao nevladinu organizaciju. Nije im nimalo do Temeljnog ugovora, ali neka ne misle da na nas na sitne trikove skrenu sa glavnog cilja, putem jačanja građanskog društva, ka EU, za bolji standard i da se izborimo sa krizom", rekao je Abazović.

Rekao je da Temeljni ugovor nema prioritet u odnosu na druga pitanja, te da to tretiraju u redovnoj proceduri.

"Ono što možemo da riješimo danas nećemo ostaviti za sjutra. Ja sam najliberalniji premijer koji je Crna Gora ikada imala i ne pada mi napamet da vršim pritisak na druge kako da glasaju i da se ministri zovu telefonom i pritiskaju, mislim tu i na na ministra odbrane tu", rekao je Abazović.

Prema njegovim rečima, izjave predsednika Crne Gore Mila Đukanovića oko Temeljnog ugovora bila je odgovorna i državnička, za razliku od izjava ministara odbrane i vanjskih poslova, Raška Konjevića i Ranka Krivokapića.

"Možete to da shvatite kako hoćete, kao približavanje predsjedniku, ali njegovu izjavu ne smatram neprijateljskom, naprotiv", rekao je on.

Na pitanje da li u Vladi ima mesta za ministre za koje kaže da su ekstremisti, Abazović ističe da je napravio Vladu koja je inkluzivna.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

“U ovim okolnostima boljeg modela nema”, naglasio je premijer.
 

Komentari(0)

Loading