RANJA SASLUŠAN ZBOG UČEŠĆA NA EKSTREMISTIČKOM PROTESTU: "Ostajem u postupku da bih mu dao značaj"

14:11

Crna Gora 0

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić danas je, kao okrivljeni, dao iskaz u Sudu za prekršaje na Cetinju zbog dešavanja 5. septembra 2021. godine.

RANJA SASLUŠAN ZBOG UČEŠĆA NA EKSTREMISTIČKOM PROTESTU: "Ostajem u postupku da bih mu dao značaj"
Printscreen/Youtube

Naime, Krivokapić se našao na spisku okrivljenih, koji su 5. septembra prošle godine protestovali protiv ustoličenja mitropolita SPC Joanikija na Cetinju. Na Krivokapića je tada bačena šok bomba od čega je zadobio lakše povrede.


On je kazao da je ovo deo nečega što se zove viktimizacija žrtve – krivi žrtve, i svih onih koji su 5. septembra bili u odbrani građanskih prava Crne Gore.

“Upravo ovim postupkom želim da pokažem kako funkcioniše ukupan državni sistem Crne Gore. Policija za sada, umjesto da istražuje one koji su prekoračili svoja ovlašćenja, i bili prijavljeni zbog istih, ona njih pretvara u tužioce, uskraćujući osnovno pravo na miran protest” kazao je on.

Imajući u vidu njegovo iskustvo i državno trajenje, dodao je da je imao obavezu da ostane u postupku zbog svih ljudi koji su prave žrtve.

On navodi da želi proces održati živim, jer on ima, kako je kazao, imunitet koji ga štiti.

“Pozivam ministra unutrašnjih poslova i direktora policije, da napokon sprovedu unutrašnju istragu i da kazne one koji su zloupotrijebili silu", rekao je Krivokapić.

Podsetio je da je u Crnoj Gori, za razliku od SAD gde je četiri sata trajao napad na Kongres i suzavac ispaljivan 20 minuta, na Cetinju pet sati korišćen suzavac bez jasnog povoda.

"Molitovljev koktel koji je bio razlog za započinjanje bacanja suzavca, zapravo je bačen par sati kasnije što su pokazali i snimci”, rekao je ministar Krivokapić i poručio:

“Pozivam policiju da na tom primjeru zloupotrebe i prekoračenja ovlašćenja, najviše bačenog suzavca u poznatom dijelu evropskog prostora istraže, kazne počinioce, i na taj način nam vrate vjeru u policiju i državu Crnu Goru”, poručio je on.

Dodao je da ostaje u postupku da bi mu dao značaj koji zaslužuje.

Komentari(0)

Loading