"IZBORI, AKO SMO ZA CRNU GORU" Ovako Medojević komentariše potez DPS

19:00

Crna Gora 0

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je na održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nakon što je DPS odlučilo da uskrati podršku vladi.

"IZBORI, AKO SMO ZA CRNU GORU" Ovako Medojević komentariše potez DPS
Printscreen/Youtube

Medojević je rekao da su izbori jedino legitimno rešenje kada jedna vlada izgubi podršku većine koja ju je izabrala, prenosi RTCG.

"Nije u skladu sa evropskim standardima niti praksom razvijenih demokratskih zemalja da se nakon izbora menjaju parlmentarne većine i formiraju nekakve nakaradne ad hok veštačke većine", rekao je Medojević.

On je rekao da kada je 42. Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapica izgubila podšku većine koja je izabrala i izglasala tu Vladu, "jedino održivo, ispravno i demokratsko rešenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Medojević je ocenio da je DPS ušao u, kako je naveo, "politički hazard sa Abazovićem, verujući u njegov politički i ljudski integritet i reč koju im je dao".

"DPS je pokušao da stvaranjem nove neprincipijelne, nelegitimne i protivustavne većine, iza koje ne stoji izborna volja građana, formira 43. Vladu politickim inženjeringom, korumpiranjem delova parlamentarne većine (URA i SNP) kako bi neutralisao političku volju ubedljive većine građana iskazanu na izborima 30.8.2020", rekao je lider PzP-a i ocenio da je to "danak neiskustvu".

On je rekao da je DPS u želji da politički ošteti Demokratski front i spreči neophodne sistemske promene i demontažu "bolesnog lopovskog sistema" prihvatio Abazovića kao spasonosno rešenje.

Medojević je Abazovića nazvao "lažovom i prevarantom" koji "ne zna ni šta znači integritet".

"Izbori, ako smo za Crnu Goru. Izbori, ako smo za Evropu. Izbori ako smo za poštovanje narodne volje", zaključio je Medojević.

Komentari(0)

Loading