KAKO SE IZ SRBIJE UKLJUČITI NA CG AUTO-PUT: Pazite, ovo je jedini način, ako pogrešite sledi vraćanje!

19:30

Crna Gora 0

Skkraćen nam je put do mora

KAKO SE IZ SRBIJE UKLJUČITI NA CG AUTO-PUT: Pazite, ovo je jedini način, ako pogrešite sledi vraćanje!
Printscreen

Deonica auto-puta kroz Crnu Goru od Kolašina do Podgorice dužine 41 kilometar otvorena je.

To znači da svi koji putuju ili se vraćaju sa mora više ne moraju da koriste put kroz kanjon Morače. Dobra vest za sve one koji u narednih sedam dana budu prolazili auto-putem jeste da će putarina biti besplatna.

Vozači koji dolaze iz Srbije bez obzira na to na kom graničnom prelazu ulaze u Crnu Goru na novi auto-put dolaze magistralnim putem koji vodi kroz Kolašin.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ubrzo nakon što prođu Kolašin naići će na saobraćajni znak koji označava pristupni put koji vodi ka uključenju na auto-put i koji treba da prate. Ako promaše isključenje, jedina opcija je da se negde okrenu i vrate, jer drugih uključenja na auto-put u blizini nema.

Od Kolašina ima 11 km do uključenja na auto-put koje je kod Mateševa.

Tu je naplatna rampa, a posebna pogodnost u narednih sedam dana je što će vozači biti oslobođeni plaćanja putarine. Posle toga cena za putnička vozila biće 3,5 evra za čitavu deonicu, a za motocikle 1,5 evro.

Kad se uključe na novi auto-put, prvi izlaz na koji će naići je Veruša, a zatim Pelev brijeg. Ovi izlazi rade, ali svakako ne vode do mora, pa svi koji idu na obal, svakako nastavljaju pravo do izlaza Smokovac koji je i krajnja tačka do sada završene deonice.

Tu je naplatna rampa posle koje je potrebno samo nekoliko stotina metara da stignete do kružnog toka i magistralnog puta na ulasku u Podgoricu zaobilazeći potpuno kanjon Morače. Odatle vozači nastavljaju ustaljenom trasom ka svom odredištu.

Izvor: alo region

Komentari(0)

Loading