ZAKUPAC PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI: Odloženo rušenje terase u Risnu

13:43

Crna Gora 0

Po drugi put zakazano rušenje terase restorana “Risan” u Risnu, jutros je odloženo pošto je zakupac 75-godišnji Nikšićanin Vladimir Mrvaljević polio benzinom prostor ispred ulaza na terasu, preteći da će zapaliti sebe.

ZAKUPAC PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI: Odloženo rušenje terase u Risnu
Printscreen

On je nakon jednosatnog razgovora sa načelnikom opštinske Službe za inspekcijske poslove Mirom Anđelićem i načelnikom Komunalne policije Opštine Kotor Zoranom Vučinovićem, koji su uz veliki broj prisutnih službenika jutros došli na izvršenje rešenja o rušenju terase, za koju, kako tvrde iz Opštine, Mrvaljević nema validan ugovor o zakupu, ali ni dozvolu za obavljanje delatnosti, pošao u restoran i doneo plastični bidon sa benzinom kojim je potom ispolivao pločnik ulaza na terasu.

“Ovo je vandalizam, ovo je skandal, ‘ajde rušite ” rekao je Mrvaljević koji je prethodno nadležnima na licu mesta na uvid donio obimnu dokumentaciju, navodeći da raspolaže svim potrebnim papirima, te da je predmet pred Višim sudom.

Prethodno je Vučinović prisutnima na terasi, koji su bili došli da pruže podršku zakupcu Mrvaljeviću, izrekao usmeno upozorenje da ne ometaju izvršenje rešenja i da napuste prostor, a potom i naređenje, što su isti odbili.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na sprovođenje izvršenja rešenja o rušenju na lice mesta jutros su bili prisutni i vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Rušenje terase se, kako je novinarima saopštio Miro Anđelić, za sada odlaže, a u daljem postupku vlasnik to jeste njegov punomoćnik biće naknadno obavešten od strane nadležnog komunalnog inspektora koji vodi predmet o daljim koracima.

“Rušenje je jutros odloženo jer je došlo do polivanja benzina i ugrožavanja života vlasnika objekta i jednog dijela službenika Komunalne policije, koja je samim tim bila onemogućena u daljem preduzimanju nekih represivnih mjera i radnji, tako da smo bili prinuđeni da odložimo izvršenje rješenja za neki drugi dan” kazao je Anđelić.

On je na pitanja novinara naveo da su ga rukovodioci Odelenja bezbednosti Kotor, u telefonskom razgovoru obavestili i predsednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, da je stav Uprave policije takav da ona “danas ne može pružiti asistenciju”, lokalnim službama.

“Iz razloga što Komunalna policija treba da preduzme mjere i radnje, pa tek onda kada oni budu spriječeni, kao što danas imamo ovakve stvari, tek po ugrožavanju života i zdravlja ljudi, oni će preduzeti mjere i radnje i sledeći put pružiti asistenciju lokalnim službama, kazao je Anđelić.

On je objasnio da se pred Opštinom Kotor vodi veći broj postupaka u vezi sa predmetnim privremenim objektom.

“Opština Kotor vodi sudski postupak sa vlasnikom restorana “Risan” u vezi ugovora koji se odnosi na zakup objekta. Služba za inspekcijske poslove koja je nadležna za privremene i pomoćne objekte od početka je po inicijativi Mjesne zajednice i Sekretarijata za imovinsko pravne poslove vodili postupak u kojem je Mrvaljević uzeo aktivno učešće” pojasnio je on.

Nadležni komunalni inspektor je vodio celokupni postupak i donio rešenje o uklanjanju dela privremenog objekta koji se nalazi na javnoj površini to jest terase.

Vlasnik objekta se žalio na to rešenje Glavnom administratoru Opštine koji je potvrdio naše rešenje.

“Samom tom potvrdom drugostepenog organa, nama su se stekli uslovi za donošenje rješenja o administrativnom izvršenju- kazao je Anđelić dodavši da se sudski postupak sa Opštinom vodi u vezi ugovora o zakupu objekta, te da se služba obratila službeno Sudu koji se izjasnio da se radi “o cjelosti objekta sa terasom”. Nakon toga mi smo dobili službeno obavještenje da je ta privremena mjera ukinuta” rekao je Anđelić.

Dodao je da je asistencija policije zatražena, te da su on i predsednik Opštine u telefonskom razgovoru od strane rukovodilaca Odelenja bezbednosti obavešteni da je stav Uprave policije takav da oni danas ne mogu pružiti asistenciju lokalnim službama.

” Iz razloga što Komunalna policija treba da preduzme mjere i radnje, pa tek onda kada oni budu spriječeni, kao što dsnas imamo ovakve stvari, tek po ugrožavanju života i zdravlja ljudi oni će preduzeti mjere i radnje i sledeći put pružiti asistenciju” rekao je Anđelić.

Mrvaljević, koji je dugogodišnji zakupac ovog inače jedinog restorana u Risnu, rekao je da ima ugovor o zakupu koji je na snazi još osam godina.

Ističući da ima sve neophodne papire, pojasnio je da je od 2005. godine, po molbi Mesne zajednice Risan (MZ), napravio restoran koji je u postojećim gabaritima već 16 godina.

” Poslije nekoliko godina vlasništvo se menja i prelazi na Opštinu sa kojom sklapa ugovor o zakupu u kojem nije bio naveden broj katastarske parcele. U aneksu ugovora Opština je navela broj parcele, a ugovor je potpisan na isti period” zaključio je Mrvaljević.

Komentari(0)

Loading