SEZONA PROPADA: Sablasno prazne plaže u Baru

19:00

Crna Gora 0

Polovinom jula plaže na Barskoj rivijeri su poluprazne, a još nisu popunjeni ni smještajni kapaciteti na prvoj liniji do mora. Fotografije govore više od riječi, a da je sezona lošija za 20-30 odsto u odnosu na prošlogodušnju potvrđuju za Primorski portal zakupci plaža i dugogodišnji turistički radnici.

SEZONA PROPADA: Sablasno prazne plaže u Baru
unsplash/Natalya Zaritskaya

“Ovogodišnja sezona je lošija nego lani. Manje je turista za 20-30 odsto. Turisti su uglavnom iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Poljske. Očekivali smo bolju turističku sezonu”, kaže zakupac plaže u Čanju „VELA Beach & Bar“ Milan Babović.

Prema njegovim riječima, dvije ležaljke i suncobran koštaju 10-15 eura što je 10-20 odsto skuplje nego prošle godine.

Zakupac plaže „Centar“ u Sutomoru Pavle Ćeklić navodi da je manje turista u odnosu na 2021. Dvije ležaljke i suncobran na uređenom dijelu plaže u Sutomoru koštaju 10 eura, ali nisu sve izdate.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Gradska plaža u Baru sablasno prazna iako su brojna državna preduzeća spojila praznik, Dan državnosti sa predstojećim vikendom. Nije optimistična ni slika sa šušanjske plaže.

Dugogodišnji turistički radnik Dino Radović ističe da je sezona na Velikom Pijesku ispod očekivanja, lošija nego prošlogodišnja.

“Polovina je jula, a još nisu popunjeni smještajni kapaciteti na prvoj liniji. Ne samo luksuzniji smještajni kapaciteti da nisu popunjeni, prazni su i kreveti koji se izdaju za 10 eura na noć”, kaže Radović.

Dok se iščekuju turisti i prolongira iz dana u dan „turistički bum“ sve je izvjesnije da eventualni mjesec dana takozvanog špica teško može finansijski podmiriti brojne obaveze turističke privrede na godišnjem niovu.

Za utjehu može da bude punija plaža u uvali Utjeha, ali polovinom jula nisu popunjene ležaljke ni na ovoj plaži.

Sve fotografije koje prate ovaj tekst snimljene su danas u periodu od 11 do 12 časova na plažama Barske rivijere.

Komentari(0)

Loading