200 KG KOKAINA "POJELA MACA": Policija kaže da je u magacinu Krstocića zaplenila 1.400kg, a Tužilaštvo 1.206kg droge

12:11

Crna Gora 0

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Budimiru i Marini Krstović zbog više od jedne tone kokaina koji je pronađen u njihovom tovaru banana, na kome su zastupnici odbrane su nastavili da problematizuju dokaze Tužilaštva, tražeći ukidanje pritvora za njihove branjenike, što je sudija Vesna Kovačević odbila. Međutim, određeni podaci se ne poklapaju.

200 KG KOKAINA "POJELA MACA": Policija kaže da je u magacinu Krstocića zaplenila 1.400kg, a Tužilaštvo 1.206kg droge
Printscreen/Facebook

Na ročištu je saslušan veštak trasolog koji je veštačio sigurnonsne plombe na kontejneru i čijim ekspertim nalazom je opovrgnut izveštaj o kriminalističko-tehničkom pregledu CB Podgorica u kome se tvrdilo da se radi o “elektronskom uređaju”, a koje je Tužilaštvo okaraktelisalo kao sredstvo za praćenje.

Advokati odbrane su izneli zamerke na postupak pretresa magacina u Mojanovićima, navodeći da je on urađen nezakonito, te da policijski službenici koji su vršili pretres nisu poštovali zakonsku proceduru u odnosu na subjekat pretresa.

Prema rečima advokata odbrane, Dragoljuba Đukanovića, okrivljena Marina Krstović nema nikakve veze sa skladištem i da zbog toga nije po zakonu mogla da bude uključena u pretres koje je sprovela policija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odbrana je ukazala i na podatak iz službene zabеleške u kojoj se navodi da je iz skladišta u Mojanovićima izuzeto 1205 pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain ukupne neto mase oko 1400 kilograma. Sa druge strane, u optužnici prоtiv Krstovića se navodi da se radi o količini od 1206 kilоgrama, što je za oko 200 kg manje od onoga što je navedeno u službenoj zableešci službenika Uprave policije.

Advokat odbrane Stefan Jovanović je ponovio zamerke na nalaz tumača za španski jezik koja je sama priznala greške u prevodu komunikacije između Krstović Marine i osobe od koje su kupljene banane u Ekvadoru, da je određene rečenice dodavala u prevod, kao i da je prevodila i sa engleskog jezika iako joj to nije bilo povereno. Odbrana smatra da se time značajno slabe osnovi sumnje u odnosu na okrivljenu Krstović Marinu i njenu umešanost u nabavku i transport kokaina.

Zbog svega navedenog, odbrana Krstovića je od sudije Kovačević zatražila ukidanje pritvora, što je odbijeno a naredno ročište je zakano za period nakon avgustovske pauze.

NAVODI OPTUŽNICE

Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine u kontejneru sa bananama pronašla  1.200 kilograma kokaina. Marina i Budimir Krstović su pred istražiteljima tvrdili da nemaju ništa sa pronađenom drogom.

Banane bile su utovarene na MSC „Katya“, koji je iz Luke Bolivar krenuo prema Panami. Za sada nije poznato da li su kontejneri sa bananama iz Paname nastavili transport brodom „Katya“ prema Malti ili su pretovareni na neki drugi teretnjak. Brod „Charlotte“ je iz Luke Đoja Tauro preuzeo kontejnere sa naručenim bananama i prevezao ih do Luke Bar.

Komentari(0)

Loading